View Single Post
Staro 09.06.2023., 10:57   #1419
Tinmar3
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2020
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Tako je, cijenu na kraju određuje prodavač, ali i kupac. Sam ju ne može odrediti niti jedan niti drugi, to je valjda očigledno.
Inače, izgleda da se divljanje cijena i prodaja po ne pitam cijeni usporava. Primijećuje se porast novinskih članaka a zapravo plaćenih oglasa razno raznih investitora i agencija gdje nas dobrohotno obaviještavaju da se požurimo sa kupnjom nekretnine jer eto, još malo pa nestalo. To je obično znak da se hrpica neprodanih stanova povećava. Ja bih možda malo pričekao ako baš sad kupujem. A pogotovo bih preporučio oprez od koga se kupuje jer je zbog ovog ludila postalo normalno da se kupuje nešto neizgrađeno i plaća unaprijed, kako je to utjecalo na kvalitetu gradnje ne treba puno spominjati. Čini mi se da je prosječna kvaliteta gradnje 80-ih naučna fantastika za mnogo današnjih betonjara koje niču kao gljive poslije kiše.
Ovo sam i ja skužio, cijene stagniraju ili padaju, barem na Prečkom. Pratim jedno 10ak stanova u rangu 110 do 160k, prodao se samo jedan u zadnja dva mjeseca, i taj jedan je s prvotne cijene od 155 došao na 148 na Njuškalu, zatim na 135, a onda se i prodao za toliko. Inače, 57 kvadrata, 8.kat, jako dobra zgrada, ali stan za potpunu renovaciju.
Ostali samo skupljaju prašinu na Njuškalu, stoje mjesecima, neki lagano spuštaju cijenu po 5k.
Lagano krećem u akciju, nudim znatno manje nego što je na oglasu tim stanovima koji su 2mj gore... i kao lešinar čekam priliku. Ovog za 135k sam imao na pladnju, ali sam odustao jer je potrebna potpuna renovacija, za to nemam resursa, vremena i živaca.

Evo ovoga koji je prodan za 135, samo kod neke druge agencije
Evo još jedan koji je krenuo sa 130k, sad je na 110k, a prodao bi se hladno i za 100k

(Btw ovaj forum očajno prikazuje linkove, tko linkove prikazuje u BOLDU, lol. Gdje je plavi font i underscore...)

Zadnje izmijenjeno od: Tinmar3. 09.06.2023. u 11:07.
Tinmar3 je offline   Reply With Quote