Imam problem sa klimom, imam stariji Tosibin dual split inverter, prosle godine ste detaljno očisćenje obje unutranje jedinice. Svake godine sam imao problem kad bi ju prvi put palio (u dnevnom boravku) tipa u 5 mjesecu, jednostavno nije kretala hladit, nego sam ju morao upalit-ugasit 5-10 puta i onda je normalno hladila cijelo ljeto bez problema. Ona u spavacoj je uvijek hladila "iz prve" tj nije ju trebalo palit gasit. Prosle godine mi se par puta unutranja jedinica zaledila, a to sam rjesavao tako sto sam ju ugasio i upalio i leđenje je prestalo u tom trenutku.
Ove godine ista stvar, morao ju 10 puta palit gasit, ali sad je problem sto svako malo ne upali, odnosno ne hladi, i u dnevnoj i u spavacoj. Isto tako kad upali i hladi tipa nakon 2 sata prestane hladit, a sve normalno radi.
Pratio sam koliko vuče struje u pojedinim rezimima i skuzio sam da da recimo kad ju stavim na ha hlađenje i na 22C vuce cca 500w iz mreze i normalno hladi. Cim ju prebacim na 25, kompresor se ugasi odnosno vuce 30ak w za ventilatore. Tako da sumnjam da je otisao ona sonda na izmjenjivacu pa ju ju to nepotrebno pali i gasi i ponekad zbog krivog očitanja jednostavno ne upali kompresor.
Iako mi je i dalje čudno kako i zasto ugasi kompresor ako je u modu hlađenja.
Sto se tiče ono random zamrzavanja unutranje jedinice, popeo sam se na krov i provjerio izmjenjivac, bio je lagano zastopan (jer klima radi stalno od 6-9 mjeseca) to sam počistio i mislim da bi sad moglo biti ok, odnosno da ju je to zajebavalo.
Jel ima netko ideju u čemu bi mogao biti kvar?
Unaprijed hvala na konstruktivnim odgovorima