View Single Post
Staro 04.06.2023., 00:09   #2515
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
U usporedbi sa mojim proslim setupom gdje su windowsi host (jos imam taj setup na drugom nvme disku pa lako promjenim disk i testiram/usporedjujem s proxmoxom):

- cpu usage na win guestu je primjetno visi nego kada su winsi host. Sama cinjenica da je OS usporen dok traje npr taj download je malo bizarna. Treba jedno 5 sec samo da se upali windows explorer, bas toliko sporo.

- gledajuci task manager, cpu cijelo vrijeme radi na 3.2GHz iako je usage nizak. Case je topliji, ocito nesto radi "neoptimiziranije" u vm-u. Host pokazuje nesto visi cpu usage od onoga na guestu - trenutno vrtim samo win10 vm. Nisam se jos pozabavio kako iscitati temperature od senzora na hostu,

- u igrama mi zasad sve izgleda dobro, maltene kao da sjedim za starim win setupom. Trebam malo vise testirati.

Nekako me sad frka da cu odj* sve jer maaasu vremena mi ode na ovaj projekt i vratiti se na win setup. A taman upgrejdao nvme (2TB) i ram (32GB). Nisam jos ni poceo prebacivati kontejnere na proxmox, kamoli testirao kako backupirati/restorati podatke u slucaju da sve ode u pm.

Hvala onima koji prate i udijele kakav komentar!