View Single Post
Staro 03.06.2023., 21:31   #2513
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Ja kod sebe drzim zive virtualke na nvme-u (radi brzine), a iso image i backupe drzim na lokalnom samba/cif storageu.

Ako se ne varam lvm pool moras koristiti jer na njemu drzis proxmox (host os). Ne sjecam se najbolje kako ide. Slozio sam i prst u uho 😅
Skuzio sam na kraju taj storage i slozio ga. Virtualke su na nvme disku.

Ono sto se borim vec par dana je sto mi guest OS (win10) postane usporen kada pokrenem download neke steam igre. Cpu zakuca na 100%, sustav se uspori i cekam cekam cekam stogod da radim na guestu. Micem prozore po desktopu i gledam slideshow. U idleu ne trosi cpu, oko 3-4% klasika. Na guesta se spajam direktno na hdmi od gpu jer sam napravio gpu pass-tru. Nikakav vnc i sl.

Testirao sam kako se taj isti scenario ponasa kada su windowsi host (win instalacija na nvme) - cpu varira oko 30-50%, ali nema ni naznaka zagusenosti sustava. Komp ovo sve moze zvakati bez beda, pa i vise od toga.

Se sretao netko sa slicnim problemom?
Ne znam je li ova tema uopce prava za proxmox pitanja, imamo li neku bolju? :/

Edit:
Problem je naizrazeniji kada se u tom periodu cita/pise po disku (dok se skida igra u isto vrijeme se i otpakirava i instalira), onda zakuca. Kada samo radi download onda se vrti oko 50-70%.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 03.06.2023. u 21:51.
xlr je offline   Reply With Quote