Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 03.06.2023., 11:29   #4125
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor krešo Pregled postova
Pitanje za klima strucnjake. 50 kvadrata stan na zadnjem katu zgrade, ravan krov i treba rjesenje za cjelogodisnje grijanje i hladenje. Gledao sam Daikin, Clivet i slicne dizalice topline od 1.000 do 1.500 € (4,5 do 6 kW grijanje).

Koliko je to ucinkovito, hoce li zagrijat cijeli stan (i najudaljenije prostorije)?

Alternative, preporuke?
Ovo ti nitko ne može odgovoriti bez rasporeda prostorija, izolacije i položaja klime.
Ja bi ti preporučio, ovako, pi puta oko, dvije jedinice od 2.5kW. Uvijek je bolje imat više izvora topline. I za cjelogodišnje grijanje gledaj višu klasu uređaja, Fujitsu advance inverter, Toshiba Shorai, Daikin Comfora.
Iz mog iskustva prošle zime, Fujitsu advance 2.5kW u Ri, 0/24 upaljene na 22c ili 23c, potrošnja ide 170-250w mjereno na pametnoj utičnici.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote