View Single Post
Staro 01.06.2023., 07:21   #37
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova

Kupnja vani je itekako isplativa. Ok, sada je i kod njih malo poskupilo, ali i dalje je povoljno. U 35km udaljenoj Il. Bistrici imam Hoffer, Spar, Lidl i Eurospin. Obiđem sva 4 dućana i potrošim oko 150 EUR za dupkom pun bunker. Kod nas za tu lovu ne možeš ni kolica napuniti.
Kupujem lijekove za starce, neki su duplo jeftiiji nego kod nas. Samo kupnja lijekova mi uštedi lovu potrošenu na gorivo i cestarinu.

Lijekove u ljekarni? Što se ispalti tamo? Nisma nikad o lijekvoima razmišljao, a ženini starci troše hrpetine lijekova.

Toliko su meni cca do Brežica, tamo uz te navedene dućane ima i njihove trgovine Tus i Mercator, iako u njih rijetko idem. U Hoferu nakupujem Choceur slatkiša i čokolada, meni puno bolji od sveg krašovog slatkog ili drugih konfekcija što se kod nas prodaje (tu sam možda subjektivan jer volim njihove čokolade od djetinjstva kad ih je tatin frend donosio iz Aldija), instant kave su povoljnije nego kod nas, pa kavovina cca 30% jeftinija, svježe mlijeko, higijenski proizvodi... U 12. mjesecu sam recimo nakupovao u Hoferu zalihu pasate u staklenci, bio proizvod odlične kvalitete po 90c na akciji kad je kod nas usporedivi proizovd koštao preko 1,5 eur.

U njihovom Lidlu sve što kupujem je najčešće 10-20% jeftinije nego kod nas, a lako je usporedit jer uglavnom imaju iste tematske tjedne u isto vrijeme.

Slovenski Spar svako malo ima razne popuste i akcije puno bolje nego kod nas, učlanio sam se kod njih i dobio njihovu karitcu s kojom svaki drugi mjesec dobim 25% popusta na cijelu kupnju.

Da je sve jeftinije, nije, recimo voće i pvorće uglavnom nije jeftinije, mesni proizvodi kako kada i kako koji. Premium proizvodi su recimo uglavnom jeftiniji nego kod nas. Treba gledat kataloge i akcije i ić ciljano.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 01.06.2023. u 07:26.
Roberto je offline