View Single Post
Staro 31.05.2023., 21:20   #345
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
IMHO nVidia i AMD neće imati problema s prodajom svojih A.I. i popratnih GPU rješenja. nVidia već sad nema dosta zaliha koliko je porasla potražnja, a AMD će se samo priključiti na taj voz i isporučiti sve kaj nVidia ne stigne u tom vremenu, jer baš kao i prokleti kripto, sad će se svi baviti treniranjem tzv. umjetne inteligencije do te mjere da uopće neće biti bitno tko prodaje, jer kupuje se sve neovisno. Intel se tu ne znam na koju foru uspjel opet sjebati, jer su odgodili ili kompletno otkazali svoja GPU rješenja koja bi donekle mogla konkurirati nVidia Hopper Grace i AMD Radeon MI300 modelima, tak su opet i po ko zna koji put u nezavidnoj situaciji. Sapphire Rapids se ne prodaje bajno, a procesori su već nekoliko mjeseci dostupni, custom-made APU su sveli na samo GPU i to stiže tek 2025., pod uvjetom da i to u međuvremenu ne zajebu, a mogli bi. Naposljetku im stvarno ostaje suradnja s nVidijom kao jedino uistinu pozitivno, ali ukoliko nVidia skuži da to ipak nije to, svu krivnju budu kao nekad na TSMC - svalili na Intel, a obzirom u kojoj poziciji je nVidia trenutno - to bude imalo potencijalno veću štetu na Intelov ugled, nego sve kaj su sami sfušali od 2017. do danas.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote