Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.05.2023., 15:38   #67509
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ja već dugo pokušavam shvatiti ljude koji stišću kočnicu kad za time nema nikakve potrebe. Pogotovo kad se još vozi ispod ograničenja.
Ravnica, u susret dolazi auto - kočnica
Blagi pregledan zavoj na uzbrdici - kočnica
Golub leti ispred auta - kočnica
Za sve što se događa na cesti samo je jedno rješenje - kočnica

Jel se ljudi boje da će se auto prevrnuti ako ne prođu zavoj puževom brzinom? Jel itko probao pustiti gas i vidjeti da je efekt isti?

Mislim da mi trenutno nema iritantnije stvari u prometu, pogotovo kad je fina cesta u pitanju.
Dođi kod mene petkom ili nedjeljom, dobit ćeš 3 sloma živaca za tih 12km od naplatnih do BiH granice kad idu vulgaris krkanis beč, linz ili slovenskih regi sa svojim wagenima, audijima, benvejima i mečkama na puste lizinge i kredite. Konfiguracija ceste je idealna za vulgaris debila koji je do nedavno vozio golf 2 1.6d sa 40kW, pa otišao van i digo 3.0d na lizing. Izađeš s naplatnih, imaš 3km ravne ceste, pa 1 kružni, pa cca 1km ravnog, pa zavoj, pa opet 1km ravnog, pa S zavoj, pa opet 3km ravnog, pa zavoj, pa pravac do mosta i granice.
Režim vožnje vulgaris bosanskog austrijanca (nisu svi takvi, ali brate mili 99% je, na cesti sam svaki dan nonstop), je točno ovim slijedom - svaki pravac se vozi od 100 do 140kmh, pa svaki od ta cijela TRI zavoja se koči punom snagom, i odmah po izlasku iz zavoja pun gas i ubrzanje do 100-140kmh. Ne jednom sam skoro ušao u gepek takvim debilima kad legnu na kočnicu pred zavojem, i ne jednom sam im jebao sve po spisku kad ih krenem prestizat nakon zavoja pa krkani daju gas namjerno i kese se u facu kad se poravnaju sa mnom i odu ispred mene i ne daju mi da ih prestignem, jer kako bi to u kompleksaškim glavama izgledalo da jedan sepet prestiže njihove pile na lizing pušing. Nakon 15god života uz granicu, već sam se djelomično i navikao da je velika većina idiota u prometu na granicu i s granice, ali me i dan danas ipak iznenađuje da se količina retardacije i kompleksa ne mijenja s godinama.