Citiraj:
Autor the chosen one
I ja sam odustao. Kako je pisala tu ekipa na forumu rekli su da se može bez te njihove opreme (da su dobili gigabit bez tog spejs šatla) tako sam i ja probao. Kontaktirao sam ih u 4 navrata, molio da me nazove netko sposobniji, netko ko je na stepenici više u call centru ali bezuspiješno.
Poklikao sam 500Mbit online (bio sam na 200) tako da sam ja do daljnjeg isto bez gigabita.
Nadam se da će i do nas doći švabski ONT, onaj crni sa 2.5Gbit portom kada uvedu 2Gbit brzinu, pa ću nastaviti kao i sada iza ONT-a koristiti svoju opremu, a do tada... 
|
Izgleda da su vas dvojicu prespajali na Kaufland korisničku podršku. Nazoveš službu za korisnike i tražiš povećanje brzine na 1Gbit, svi detalji su u cjeniku posebnih ponuda stranica 8.
Od 30.4.2021.g. uvodi se nova opcija dodatne brzine pristupa Internetu naziva „Opcija 1 Gbit/s“ koja će korisnicima optičke mreže
Hrvatskog Telekoma omogućiti pristup Internetu od 700 Mbit/s do 1 Gbit/s (silazno) i od 350 Mbit/s do 500 Mbit/s (uzlazno) po cijeni
od 24,00 KN / 3,18 EUR bez PDV-a odnosno 30,00 KN / 3,98 EUR s PDV-om, bez obveznog trajanja ugovora za opciju.
Opcija će biti dostupna za ugovaranje na prodajnim kanalima Terenska prodaja i Teleprodaja i savjetovanje korisnika. S obzirom na
specifične tehničke uvjete pružanja brzine 1 Gbps, predmetna brzina ostvariva je pod uvjetom da korisnik na svojoj strani ima
odgovarajuću terminalnu opremu koja podržava brzinu 1 Gbps, a koju korisnik
može uzeti u najam od HT-a (riječ je o ponudi opreme
Premium Smart modem i Premium Smart Mesh).
Znači lijepo piše može uzeti njihovu opremu ali nije obavezno. Imam Gbit brzinu od 5mj 2021g i njihov je samo ONT.