View Single Post
Staro 26.05.2023., 10:33   #1
xraven13
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 143
(riješeno)SSD s Windows 10 zapne kod boota (nakon problema sa strujom prestao raditi)

Došlo je do prenapona i oba SSD-a na kojima je bio instaliran Windows 10 više se ne mogu pokrenuti.

Za SSD #1 (Samsung 970 Evo Pro) pokušao sam izbrisati sve particije, očistiti ga i nije mi dozvoljavao instalaciju Windowsa na njega. Povezao sam ga s drugim računalom i tamo sam ga mogao instalirati, ali zbog kompatibilnosti s hardverom nije se mogao pokrenuti na mom računalu, zapinjao bi na logotipu Windowsa s kružićem koji se vrti. Pokušao sam ponovno, i ovaj put mi je dopustio da ga očistim, a zatim instaliram Windows na njega, tako da se konačno pokrenuo i radio.

Sa SSD #2 (Samsung 980 Evo Pro) s Windowsom 10 ne želim izbrisati podatke. Ipak, ponaša se isto kao i SSD #1, ako pokušam pokrenuti Windowse s njega, zapne na logotipu Windowsa s natpisom "Loading", pa izgleda kao da se ponaša kao da nije kompatibilan, iako je to isto računalo koje je koristilo taj SSD i instalaciju prije, na istom slotu. No pretpostavljam da je zbog prenapona nešto promijenjeno, bilo na matičnoj ploči, nekom drugom hardveru ili SSD-u, što ga čini nekompatibilnim. Kada ga povežem kao sekundarni disk dok Windows radi na SSD-u #1, još uvijek mogu vidjeti sve podatke na njemu i instalaciju Windowsa.

Matična ploča je Z390 Gaming X.

Moje pitanje je, što mogu učiniti da to popravim? Da li postoji Windows 10 software koji bi mogao ispraviti ove problem dok je SSD #2 spojen kao sekundarni disk? Takodjer imam i USB stick sa Windows 10 boot, pa mogu i preko Command Prompta ako prva opcija nije moguca.

Unaprijed hvala.

Zadnje izmijenjeno od: xraven13. 27.05.2023. u 21:25.
xraven13 je offline   Reply With Quote