25.05.2023., 07:58
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor No123
Jutros nakon dnf update primjetim da mi je nestao Pictures folder. Nisam znao što sad pa sam kreirao novi i u njega prekopirao sve slike sa USB-a. Je li to u redu?
|
Hm...da je nestao folder samo tako - nije. I Update opcenito ne dira korisnicke podatke u /home. Dobro da si imao Backup. Provjeri si sadrzaj svog home direktorija da ti stari folder nije mozda skriven. Ak nije - nemam pojma.
Citiraj:
Autor xlr
Ako sinoc nisam pregrizao nvidia karticu na pola... Uspijevam postici nesto, nije bas tako crno! Ugl sve islo k'o po loju, i na kraju u winsima imam code 43 gresku za gpu. Mislim da je sljedeci korak modifikacija gpu rom fajla jer to cesto navode kao rjesenje ovog problema.
Zivi bili! #sadomazopetkomuvecer
Status update 1:
Imamo gpu, imamo sliku, nema vise greske!
Rjesenje je bila kombinacija gpu rom fajla, malo drukcijih postavki grub-a i par restartova win vm-a. Nakon malo testiranja cu linkati i izvore.
Next up: testiranje Steama i gpu performansi (tj eventualnih gubitaka istih zbog virtualiziranja).
Status update 2:
Sudeci po brzinskim benchmarcima, ne gubim nista grafickih performansi. Top!
Svidja mi se i cinjenica da u graficku mogu piknuti monitor i sve skupa radi kao da su windowsi host, a ne proxmox. Zasad sam prezadovoljan!
Next up: prouciti kako najefikasnije posloziti storage, sto mi realno treba, a sto ne treba... Imam dostupan nas, nvme 1TB ili 2TB, ssd 120 i/ili 240 i/ili 750 GB. Neka ideja mi je da proxmox bude na 120GB ssd-u, vm kreiram na 2TB nvme disk, a nas koristim za iso, templateove, backup, snapshotove i sto sve treba...
|
Nice 
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 25.05.2023. u 09:54.
|
|
|