|  25.05.2023., 08:58 | #2502 | 
	| White Rabbit 

Datum registracije: May 2006 Lokacija: - 
				      | 

Citiraj: 

| 
					Autor No123  Jutros nakon dnf update primjetim da mi je nestao Pictures folder. Nisam znao što sad pa sam kreirao novi i u njega prekopirao sve slike sa USB-a. Je li to u redu? |   Hm...da je nestao folder samo tako - nije. I Update opcenito ne dira korisnicke podatke u /home. Dobro da si imao Backup. Provjeri si sadrzaj svog home direktorija da ti stari folder nije mozda skriven. Ak nije - nemam pojma.

Citiraj: 

| 
					Autor xlr  Ako sinoc nisam pregrizao nvidia karticu na pola...  Uspijevam postici nesto, nije bas tako crno! Ugl sve islo k'o po loju, i  na kraju u winsima imam code 43 gresku za gpu. Mislim da je sljedeci  korak modifikacija gpu rom fajla jer to cesto navode kao rjesenje ovog  problema.
 Zivi bili! #sadomazopetkomuvecer

Status update 1:
 Imamo gpu, imamo sliku, nema vise greske!
 Rjesenje je bila kombinacija gpu rom fajla, malo drukcijih postavki  grub-a i par restartova win vm-a. Nakon malo testiranja cu linkati i  izvore.

Next up: testiranje Steama i gpu performansi (tj eventualnih gubitaka istih zbog virtualiziranja).

Status update 2:
 Sudeci po brzinskim benchmarcima, ne gubim nista grafickih performansi. Top!
 Svidja mi se i cinjenica da u graficku mogu piknuti monitor i sve skupa  radi kao da su windowsi host, a ne proxmox. Zasad sam prezadovoljan!

Next up: prouciti kako najefikasnije posloziti storage, sto mi realno  treba, a sto ne treba... Imam dostupan nas, nvme 1TB ili 2TB, ssd 120  i/ili 240 i/ili 750 GB. Neka ideja mi je da proxmox bude na 120GB ssd-u,  vm kreiram na 2TB nvme disk, a nas koristim za iso, templateove,  backup, snapshotove i sto sve treba...
 |  
Nice   			 Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 25.05.2023. u 10:54.
 | 
	|   |   |