Ima li tko iskustva sa
Kamirom?
Koliko vidim to je naprednija verzija moke koja bi trebala napraviti bolji espresso...
Uzeo bih ga za probu ali me boli shipping koji je skoro ko i sam uređaj (35€) pa ako je tko zainteresiran za grupno naručivanje pa da podijelimo shipping jer za svaki slijedeći kom raste svega 5€...
Trenutno koristim čeličnu moku iz Ikee (mislim da ih više ne prodaju) i to na indukciji, i muka mi je skuhat ok kavu: grijem ju na 3/4 snage i kad krene curiti za jedno 2min smanjim snagu na skroz malo, tipa 1/6 snage i tako onda jako sporo curi bar jedno 5 min i na kraju još jedno min-dvije pušta pjenu. Ne dopustim da vrelina iskipi do kraja u šalicu jer onda pobere gorčinu. Ima netko bolji plan kako poboljšati taj proces? Ova kamira mi se čini da to bolje odradi jer na videu lik prvo zagrije vodu u komori a onda makne lonac s vatre i pusti tu užarenu paru da prođe kroz kavu gdje se očito u procesu para hladi prema kraju i zato se onda onako lijepo gusto pjeni i vjerojatno ne uspije pobrati tu krajnju gorčinu