View Single Post
Staro 18.05.2023., 21:45   #195
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Čisto da imate info, ja sam pri kraju Pythona.

Ukratko, preskočite to, predavanja su sve samo ne kvalitetna. Sve nabacano s brda s dola.

Zašto?

1. Udemy - Zero to Hero, isto možete naučiti u kraćem roku.
2. Predavanja su minimalno 80% dolazaka (nešto sam načuo da će biti 60% uskoro) - ako nemaš taj postotak, vraćaš lovu i ne dobivaš na kraju potvrdu da si završio.
3. Rokovi su nedefinirani i za sada koliko čujem ni Algebra ne zna kakvi su (rečeno je bilo 6 mjeseci za nas zaposlene, 1 mjesec za nezaposlene). Broj rokova, nitko ne zna, koga god da pitam.
4. Ispit više nije samo seminar, nego treba ići u ZG i tamo pred njima riješavati ispit (programirati).
5. Ako nemaš 80% (ili 60% ako zaživi to), vraćaš 2k EUR.
6. Osobno, meni je relativno lagano jer imam donekle skripting background i upoznat sam s nekim jezicima (ne radim to, ali koristim po potrebi), oba parcijalna ispita, moje zadatke je uzeo kao primjer, ali vidim da se ekipa koja nema IT background jako žali da im je puno svega i prebrzo, i masa njih želi odustati (i vratiti novce).
7. Preskočite predavanje (ja sam preskočio dosta zbog službenih putova), snimka predavanja vam je dostupna 5 dana. E sad, zamislite da propustite u utorak i imate predavanja još i u četvrtak i u petak. Onda u subotu slušaj dodano još predavanje od utorka da bi nadoknadio ono što ti fali (a fali uvijek).. Tražili smo da nam se produlji na dulje od 5 dana, ne žele.
8. Uvjete mijenjaju u hodu. Prvo je bilo rečeno da ćemo imati samo seminarski i mi zaposleni imamo 6 mjeseci od zadnjeg predavanja da predamo seminarski. Sad, seminarski mora biti gotov skoro pa i kad i zadnji dan predavanja a rok za ispit imamo par mjeseci, piše se na licu mjesta u ZG. Čujem da su se kolegice s predavanja žalile Ministarstvu, oni se ograđuju i kažu da riješimo s Algebrom.

Ako stvarno imate vremena odvojiti 3.5h 3x tjedno, bez izostanaka, raditi zadatke nakon posla u slobodno vrijeme, mučiti se s parcijalnim ispitom satima (moj zadatak za parcijalni je imao 450 redova u VSC-u), trebalo mi je 10h da ga napišem i da radi, i ako baš nemate ništa drugo za raditi, ajde...

Najviše me ubije nakon posla u petak sjediti pred kompom do 21:30... Svaki petak... 5 mjeseci...

Sve ostalo, preskočite.

Već na prvom predavanju naš predavač je rekao da nakon ovoga ti nisi developer niti znaš programirati u Pythonu. Ovo je samo framework za raditi kod kuće dodatno i učiti.

Ako imate benefit od Pythona, i treba vam, ako vam Udemy nije opcija, onda ajde, Algebra je možda zadnja slamka spasa. Ali inače, stvarno ne bi preporučio nikome.
Naravno, razlozi su razni, netko će napredovati na poslu, netko će tražiti bolji posao s tim certom itd. Ali ako je to čisto za vas na nadogradite znanje, nope.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 19.05.2023. u 09:16.
Mommistake je offline   Reply With Quote