View Single Post
Staro 18.05.2023., 16:50   #3824
stitrek
Banned

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Super da je on to rekao, koji je "glodao" 300g proteina dnevno i umro u pedesetoj. Sve ostalo što je on rekao je nebitno, bitno je kako se on hranio. I nije sigurno bio takav s 100g proteina dnevno.

Ali ok, tvoje mišljenje, ja se s tim ne slažem, čisto iz razloga jer mi ovaj način paše, ima rezultata i našao sam se u njemu.

Imam svoj plan, prehranu, doslovno vidim rezultate iz dana u dan. Naravno, ne vadim brojke iz glave, imam struku kraj sebe, ako mogu što reći, uz bezbroj insta/tik-tok infuelcera, ovaj je na sceni od početka devedesetih, tako da valjda zna što radi.

Ako funkcionira, zašto mjenjati, ne?

I moraš shvatiti, 70-tih i 80-tih su "dijete" bile kompletno drugačije nego danas.

Naravno, neće se svi složiti s tim, ali do kad meni daje rezultate, ko ga jebe, dobro je.
Mike Mentzer je isao na medicinski fakultet te je od svih bodybuildera bio najpotkovaniji znanjem o prehrani i gradnji misica, to da je jeo 300g proteina dnevno je farsa, tada su bitni bili kvalitetni steroidi i kratki intezivni trening sa kvalitetnim odmorom (regeneracija i izgradnja misica) a oni su imali pristup svemu jer su bili pokusni kunići, Mike Mentzer nacin treniranja je koristio i Dorian Yates koji je uveo novu monster eru bodybuildinga jer su dosle i nove generacije asteroida

Misicna apsorbcija proteina je oko 1-2g po satu ovisno o tezini, to je medicinska cinjenica a sam misic se sastoji od samo 22-25% proteina a veliki dio je voda (bitan dio ugljiko-hidrat). Kvalitetan ugljikohidrat je jako bitna i ima veliki utjecaj kod nadoknađivanja glikogena (glukoza) i oporavka misica.

Danas je preveliki utjecaj filozofije više je bolje, od duzine treninga pa do bajki o whey praskovima koji nisu ni blizu po kvaliteti proteina naspram kvalitetnoj prehrani.
Što se tice intezivnog anaerobnog treniranja, Mike Mentzer je bio meštar a dobro je shvacao prehranu i vaznost odmora.
stitrek je offline   Reply With Quote