Citiraj:
Autor stitrek
Sa toliko proteina samo opterecujes bubrege i visak pretvaras u mast, 1 - 1.2g po kilogramu ti je sasvim dovoljno, cak i ako koristis asteroide
Jaja imaju najbolju absorpciju ako se jedu kompletna sa žutanjkom, preporucljivo kuhana.
Idealan omjer je 60% ugljikohidrata (škrob-glukoza-glikogen), 25% proteina i 15% masti, barba Mike Mentzer je to dobro objasnio.
|
Super da je on to rekao, koji je "glodao" 300g proteina dnevno i umro u pedesetoj.

Sve ostalo što je on rekao je nebitno, bitno je kako se on hranio. I nije sigurno bio takav s 100g proteina dnevno.
Ali ok, tvoje mišljenje, ja se s tim ne slažem, čisto iz razloga jer mi ovaj način paše,
ima rezultata i našao sam se u njemu.
Imam svoj plan, prehranu, doslovno vidim rezultate iz dana u dan. Naravno, ne vadim brojke iz glave, imam struku kraj sebe, ako mogu što reći, uz bezbroj insta/tik-tok infuelcera, ovaj je na sceni od početka devedesetih, tako da valjda zna što radi.
Ako funkcionira, zašto mjenjati, ne?
I moraš shvatiti, 70-tih i 80-tih su "dijete" bile kompletno drugačije nego danas.
Naravno, neće se svi složiti s tim, ali do kad meni daje rezultate, ko ga jebe, dobro je.
Citiraj:
Autor Guls
Osobno UH smatram samo gorivom. Puno ugljikohidrata kod mene pali samo ako imam hebačke treninge i to ako ne svakodnevno, onda čim češće. Inače cijela igra mi pada u vodu. Naravno, kad sam bio mlađi to je bilo tako nebitno, znao sam dnevno pomazati pizzu, burek, hambić, kad bi to sve potrošio u gymu na bolesne volumene treninga.
Sad kod unosa UH pazim hoću li taj dan imati trening ili ne, pa tako balansiram.
|
UGH i masti i jesu gorivo.
No, kada brojiš sve i želiš postići određeni kalorijski unos a da opet bude deficit, cikliranje nije opcija (JOŠ...).
Na ovaj način, uz proteine i masti, UGH osim goriva popunjava kalorijsku razliku da deficit bude minimalan (200-300) a da opet snaga bude tu, uz 5 treninga tjedno (čak i u dane bez treninga odradim 6-10km šetnje), u dane s treningom isto toliko.

Znači tjedan uvijek završavam s 5 treninga i barem 100k koraka na smartwatchu. UGH uvijek dobro dođe s ovim tempom.