Citiraj:
Autor Dottore
Opa, puno toga si nadrobio od informiranja.
Nisam ni tražio usporedbe kvalitetom ekrana. Ali svejedno hvala za trud. Sa nekime si pobrkao, a još potpuno promašio sa razumjevanjem. Nigdje nisam napisao Garmin vs Apple ako si baš na to mislio  . Da li Garmin ima touchscreen? Ima ima, od Fenix 7 i cijenom kao AW Ultre.
|
Okrećeš priču kako tebi najviše paše, i već si se pogubio

Ako je to što nema touchscreen mana jednog uređaja, onda je mana drugog što nema 4 ili 5 tipki pa se ne može koristiti kad imaš rukavice ili si u moru/pod morem/u bazenu/na kiši.
Nikako da shvatiš da nisu svi korisnici isti i da nemaju svi iste želje i mogućnosti.
Evo, sad si usporedio AW Ultra i Fenix 7. Po čemu su usporedivi osim tome što imaju touchsreen i jednako koštaju? Kruške i jabuke, ne znam zašto se uopće trudiš toliko opravdati svoju investiciju u AW. Svatko je istaknuo prednosti i mane onog što koristi, dok ti bacaš dramatične postove u kategoriji uvrijeđene 16-godišnjakinje jer ne možeš prihvatiti što netko kritizira nešto što ti imaš
Ne znam kako da komentiram uopće ovo dalje što se Garmina tiče, jer lupaš budalaštine, al ajde, imam vremena
Citiraj:
Autor Dottore
Očito plivaš u plićaku pa i imaš fobije straha od grebanja.Ha? Ali nije neka sreća u prezicnosti na zatvorenoj prostoriji bazena jer Garmin više oslanja na GPS (krivo očitava otkucaje i često fula domete 150m više/manje u istom vremenu ,makar u glavi znaš točno brojati okrete 25/50m. ). Ne pada mi napamet doplatiti vanjski senzor. Na otvorenom je točan (provjereno Raslina)
|
Bazen u kojem plivam nije gumeni ko tvoj, nego je obložen pločicama, pa da, tu i tamo pukneš rukom po njima. Shvaćam da ako plivaš prsno toplice stilom ne možeš doći u tu situaciju.
U zatvorenom se ni ne može oslanjati na GPS jer kod te aktivnosti ni ne radi, nego moraš unijeti dužinu bazena. Ni onda ne mjeri udaljenost (jer očito nema kako), nego se oslanja na accelerometar i udaljenost mjeri na principu udarca (okreta na kraju bazena). Ako se vratimo na plivanje bapskim stilom, moći ćeš 3 sata tako kružiti po bazenu i na satu će i dalje stajati 25, ako si unio dužinu bazena od 25m.
Nemam apsolutno nikakvih problema s time kako radi u zatvorenom bazenu.
Citiraj:
Autor Dottore
Vozim auto pri 70km/h, Garmin detektirao hodanje i broji korake.
Senzorika na Garminu su malo zeznuti. Kao i kod barometara treba kalibrirati jer ne zna razlikovati suho /tuširanje ili roniti, a tek termometar ima kriva očitavanja sa ruke prema okolini - ali nema veze, bit će dobar za mjerene temperature vode/mora ako si početnik. Meni temperatura nije presudna jer već sam zagrijan od suhog treninga i štopanja vremena.
Kad bi barem uveli QI bežično punjenje radi kontakta zbog korozije (ali sumjam jer ukinuli pristup PC radi upload .gpx i import u Stravi - ako se sjećam da su blokirali sync)
|
Garmin ti je detektirao hodanje i broji korake dok se voziš u autu?
Izvadi ruku iz gaća...
Isključi automatsko pokretanje aktivnosti. Kao i svi drugi, "prepoznaje" aktivnost prema nekakvom algoritmu koji prema uzorku koji dobiva od accelerometra i drugih senzora pretpostavlja što tad radiš.
Isključiš to kao svatko normalan i ideš dalje. Pokreneš ručno kad ti treba.
Naravno da barometar treba kalibrirati, kao i kompas. Pobogu, imaš upute kako se kalibrira, a mjerenje tlaka zraka pod tušem neću komentirati
Termalni senzor na Garminu ne mjeri temperaturu zraka nego temperaturu sata (koji je na ruci), a to službeno ni ne pokazuje. Tu i tamo neki 3rd party watchface vuče taj podatak, ali to nije informacija koja je defaultno dostupna, niti je "termometar" funkcija koju oglašavaju i koja postoji u satu.
Mislim da je Casio na nekim G-Shock modelima imao pravi senzor temperature, baci pogled da vidiš koliki je to komad senzora.
Što će ti QI punjenje na takvom satu, kad ga puniš jednom mjesečno ili rjeđe (u slučaju Solar modela). Samo diže cijenu i debljinu.
Ovaj dio s ukidanjem PC pristupa i gpx ne razumijem. Kreiram rutu na google maps, prebacim u gpx i importam preko weba/mobitela u Garmin Connect. Kad je u sustavu, povučem rutu na Instinct ili Edge i pokrenem, ovisi jel hodam ili vozim bicikl.
Citiraj:
Autor Dottore
Ima ljudi koje ne zanima nikakva sportska aktivnost, super, kupuju Garmina radi trajanje baterije i hvalisanja. Primjer kao što sam naveo kao kolega iz posla.
|
Pa za ljude koje ne zanima nikakva sportska aktivnost i nije Garmin/Suunto, nego AW, mislio sam da smo to već odavno apsolvirali.
Kolegi s posla ti se vjerojatno više sviđa Fenix jer voli krupan, robustan i pouzdan sat, a ne voli imati obavezu punjenja i paziti da ga negdje ne ogrebe. Vjerojatno ni ne želi punjivi pijedestal za sat pored kreveta kao što AW korisnici imaju
Jel mu treba sve što F6 nudi, vjerojatno ili sigurno ne. I što s time?
Ne znam zašto bi se itko hvalisao time, imaš lijepi i šareni sat, super, drago mi je. Ovo su ratovi u kategoriji Intel/AMD, nvidia/ATI, ICE/EV...
Citiraj:
Autor Dottore
IGlavno da si zadovoljan, ali ja baš nisam oduševljen kada slovi pravi sportski sat sa nekoliko mana. A i tek cijenom. Prije 5 g. AW 3 koštao 240 eura. Ajde, poštedi me gluposti i hvatanje nepotrebnih prepucavanja.
Samo zezaj. I ja bojim od sakupljača Garmin frikova.
|
Get your facts straight. AW3 je koštao 329 USD + tax. Nije teško provjeriti. Ne znam zašto guraš da je AW jeftin i pristupačan kad nije.
"Pravi sportski sat s nekoliko mana"
Heartrate senzori su drek na svima, bez obzira na brand, osim onih par (braun?) koji su certificirani da su blizu onom što pravi EKG mjeri.
GPS...nepouzdan...pa i u kombinaciji s GLONASS ili GALILEO
Konkretno, ovo je GPS+GALILEO. Otišao ostaviti bicikl na servis pa pješke nazad.
Bicikl (crveno) je još donekle ok, ali ovo pješke je smiješno. Ne pomaže što su oko mene neboderi od 200+m visine, ali eto, nepouzdano.

Barometar...nepouzdan
Altimetar...nepouzdan
Kompas...poprilično pouzdan, iako sam i njega natjerao na grešku
Ono što je pozitivno kod Garmina je da sve te senzore možeš zamijeniti kvalitetnim vanjskim senzorima i vući podatke od njih
Bez obzira na brand, jedino u što se možeš pouzdati na svakom "smartwatchu" danas je vrijeme (ako ne sjedneš na avion i ne promijeniš vremensku zonu)
Sve je isto sranje, samo drugo pakovanje s drugom cijenom i šarenilom. Bio mi je dobar i prvi Amazfit bez obzira na mušice. Bio mi je dobar i AW i Fenix i Epix i sad Instinct. Prešao s konja na magarca i zadovoljan sam, ništa mi ne fali.
Svaki je dobar i svaki je loš.
Nepotrebna prepucavanja...slažem se, ali nemoj ih pokretati onda