View Single Post
Staro 17.05.2023., 02:05   #3309
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Kad već uspoređuješ kruške i jabuke, daj se bar ranije informiraj.

Fenix 6 košta oko 450-500€ novi, dok Apple ni nema ništa usporedivo u ponudi. Ultra se može nekim funkcijama približiti, ali košta koliko? 800-900€
Što je tu točno preskupo s obzirom da je Fenix sportski sat, a Venu 2 koji je šminka u istom stilu, košta nekih 300€.

Kvalitetom čega je lošiji? Ekrana? Kruške i jabuke opet. Hoćeš OLED, imaš Epix ili Venu 2. Cijenom je Epix praktički identičan AW Ultra. AW mi se pokazao beskoristan van “kuća-posao” režima života.

Plivam - nema nikakvih načina praćenja aktivnosti. Ne možeš ni upravljati njime jer touchscreen ne radi pod vodom. Opališ po pločicama u bazenu, ogrebotina na aluminijskom kućištu. Titan i safirno staklo? Odlično, cijena?

Vozim bicikl - ne smijem pokrenuti nikakvo praćenje ili ne daj bože navigaciju jer je pitanje hoću li doći do odredišta, a o vraćanju doma da ne pričam. ANT podrška ne postoji, tako da od brda senzora za brzinu, temperaturu i sl. ništa ne mozeš povezati.
Imam Garminov Edge za bicikl i mogu Instinct (a i ostale Garmin satove) koristiti kao vanjski senzor otkucaja srca, tlaka zraka... I nije samo ograničeno na Garmin jer ANT podržavaju svi osim Applea.

Planinarenje ili višednevno kampiranje?
Nema podršku za .gpx, nema podršku za topografske karte ni ikakvu offline kartografiju, tako da nije za apsolutno ništa van asfalta i van dometa mobilnog signala.

Ima ljudi koje to apsolutno ne zanima i super, Apple Watch si kupe i prezadovoljni su lijepim blještavim ekranom na kojem se savršeno vidi svaki i

Zadovoljan si i drago mi je. Meni se ne uklapa u život, a s obzirom što mi nudi, ne bi trebao koštati više od 200€.
Opa, puno toga si nadrobio od informiranja.

Nisam ni tražio usporedbe kvalitetom ekrana. Ali svejedno hvala za trud. Sa nekime si pobrkao, a još potpuno promašio sa razumjevanjem. Nigdje nisam napisao Garmin vs Apple ako si baš na to mislio . Da li Garmin ima touchscreen? Ima ima, od Fenix 7 i cijenom kao AW Ultre.

Očito plivaš u plićaku pa i imaš fobije straha od grebanja.Ha? Ali nije neka sreća u prezicnosti na zatvorenoj prostoriji bazena jer Garmin više oslanja na GPS (krivo očitava otkucaje i često fula domete 150m više/manje u istom vremenu ,makar u glavi znaš točno brojati okrete 25/50m. ). Ne pada mi napamet doplatiti vanjski senzor. Na otvorenom je točan (provjereno Raslina)

Vozim auto pri 70km/h, Garmin detektirao hodanje i broji korake.
Senzorika na Garminu su malo zeznuti. Kao i kod barometara treba kalibrirati jer ne zna razlikovati suho /tuširanje ili roniti, a tek termometar ima kriva očitavanja sa ruke prema okolini - ali nema veze, bit će dobar za mjerene temperature vode/mora ako si početnik. Meni temperatura nije presudna jer već sam zagrijan od suhog treninga i štopanja vremena.
Kad bi barem uveli QI bežično punjenje radi kontakta zbog korozije (ali sumjam jer ukinuli pristup PC radi upload .gpx i import u Stravi - ako se sjećam da su blokirali sync)

Ima ljudi koje ne zanima nikakva sportska aktivnost, super, kupuju Garmina radi trajanje baterije i hvalisanja. Primjer kao što sam naveo kao kolega iz posla.

Glavno da si zadovoljan, ali ja baš nisam oduševljen kada slovi pravi sportski sat sa nekoliko mana. A i tek cijenom. Prije 5 g. AW 3 koštao 240 eura. Ajde, poštedi me gluposti i hvatanje nepotrebnih prepucavanja.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ako je finija picerija i treba se dulje ostati, onda ništa smartwatch, samo Rolex…

Ne spominjem više Apple i Watch u istoj rečenici jer me strah novog temper tantruma
Samo zezaj. I ja bojim od sakupljača Garmin frikova.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5