Kad već uspoređuješ kruške i jabuke, daj se bar ranije informiraj.
Fenix 6 košta oko 450-500€ novi, dok Apple ni nema ništa usporedivo u ponudi. Ultra se može nekim funkcijama približiti, ali košta koliko? 800-900€
Što je tu točno preskupo s obzirom da je Fenix sportski sat, a Venu 2 koji je šminka u istom stilu, košta nekih 300€.
Kvalitetom čega je lošiji? Ekrana? Kruške i jabuke opet. Hoćeš OLED, imaš Epix ili Venu 2. Cijenom je Epix praktički identičan AW Ultra. AW mi se pokazao beskoristan van “kuća-posao” režima života.
Plivam - nema nikakvih načina praćenja aktivnosti. Ne možeš ni upravljati njime jer touchscreen ne radi pod vodom. Opališ po pločicama u bazenu, ogrebotina na aluminijskom kućištu. Titan i safirno staklo? Odlično, cijena?
Vozim bicikl - ne smijem pokrenuti nikakvo praćenje ili ne daj bože navigaciju jer je pitanje hoću li doći do odredišta, a o vraćanju doma da ne pričam. ANT podrška ne postoji, tako da od brda senzora za brzinu, temperaturu i sl. ništa ne mozeš povezati.
Imam Garminov Edge za bicikl i mogu Instinct (a i ostale Garmin satove) koristiti kao vanjski senzor otkucaja srca, tlaka zraka... I nije samo ograničeno na Garmin jer ANT podržavaju svi osim Applea.
Planinarenje ili višednevno kampiranje?

Nema podršku za .gpx, nema podršku za topografske karte ni ikakvu offline kartografiju, tako da nije za apsolutno ništa van asfalta i van dometa mobilnog signala.
Ima ljudi koje to apsolutno ne zanima i super, Apple Watch si kupe i prezadovoljni su lijepim blještavim ekranom na kojem se savršeno vidi svaki

i
Zadovoljan si i drago mi je. Meni se ne uklapa u život, a s obzirom što mi nudi, ne bi trebao koštati više od 200€.