Zadnjih cca mjesec dana se imam prilike igrati s CCWGTV HD stickom (ne 4K, znaci onaj malo "slabiji"). Ukratko, u usporedbi sa Shield pro boxom ovaj stick nudi samo ljepse sucelje. Iskreno, ocekivao sam malo vise fluidnosti i intuitivnosti od google proizvoda. Cak i taj Google TV mi je onako, nelogican na momente (i djeluje tezak za CPU).
Cons:
Konstantno nesto trzucka, bilo skrolanje po homescreenovima, da ne spominjem ulazak u settingse. Dan danas ne znam kako se udje tamo bez drkanja po sucelju, skroz desno, pa dolje, pa onda gore na ikonu settingsa... Kako vi udjete u settingse, ako moze pattern tipki koje stiscete?
Kako otvoriti recent menu, ima li toga uopce?
Na sticku je instaliran jedino Tivimate i Plex i jednostavno GUI trzucka u radu u oba appa. Kad sam ga dobio bio je na nekoj staroj verziji OS-a i odmah sam ga updejtao. Znam samo da se sucelje malo promjenilo, ali se ne sjecam je li u pocetku isto tako trzuckao niti koja verzija OS-a je bila gore.
Plex je posebna prica, hoces pauzirati film - nema tipke za pauzu na daljinskom i srednja tipka ne glumi pauzu. Ne ne, moras kliknuti tipku gore da se otvori GUI pa onda srednjom tipkom pauzirati. Osjetno mi fali tipka za pauzu.
Streamanje preko wifija radi bez greske (IPTV, YT, Plex lokalno i remote).
Daljinski ce mi se raspasti pod rukom. Poklopac baterije se vec naceo i izgleda da ce uskoro poceti ispadati van (slabo drzi). Imam filing ako mi padne na pod da je to to, rahmetli. Tipke kao tipke su dobre, lijepo hvataju i rade. Dobar filing pod prstima. Volume tipke necu kritizirati, to sam znao sto dobivam.
Shield toblerone daljinac je tenk prema ovom. Takodjer i fluidnost u radu, tek sada vidim koliko to dobro radi, a znao sam i ja srati po Shieldu. Jednostavno nema jednog glitcha u Tivimateu ili Plexu.
Ukratko, imam taj CCWGTV jedno mjesec dana i toliko mi se ne da raditi na njemu da ga jos nisam podesio starcima za koristenje. Odgadjam to u beskonacno, nije mi fun, nisam zadovoljan.
Iz radoznalosti cu probati na njega roknuti Steam link i Moonlight pa probati nesto odigrati, zivo me zanima.
E sad, pravo pitanje je sto vise vrijedi za iste pare - CCWGTV ili Firestick... Shield (Pro, ne tube! Tube je govno out of the box) je ocito neka visa liga i to tek sad razumijem. Nazalost nisam imao ove novije Firestickove pa da usporedim iskustva.