06.05.2023., 21:53
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor xlr
Je li sporije zbog streamanja slike ili su bas hardverski gubici, ako mozes procjeniti? Koliko pamtim, RDP ima gubitaka u prijenosu i latencija je sigurno prisutna pa je cijelo to iskustvo meh.
Nisam planirao nista igrati preko RDP/VNC. Naletio sam negdje da proxmox konzola ne radi kada se koristi gpu pass-thru pa mi svakako treba barem RDP za nekako administriranje windowsa (citaj, updejtanje).
Ne znam kako se to strucno zove, Steam radi vezu izmedju servera i klijenta gdje na oba imas instalirane steam appove. Drukciji je protokol, latencije su dosta male reda velicine par frejmova i frame dropovi su minimalni ako i postoje. Treba koristiti hdmi dummy ako je server bez monitora.
Imam viska ssd-ova pa bi mogao probati kako to radi, samo win vm i nekakva igra. Nisam dugo sarafao po kompu. Ako bi to i radilo, cak bi vrlo rado i upgrejdao cpu+mbo s nekakvim i5-10400f (6c/12t) pa neka bude za sljedecih 5-6 godina.
|
I jedno i drugo, PC nije lokalno nego u Kanadi, a hardware je ipak shared pa mora biti nekog pada performansi.
Citiraj:
Autor tomek@vz
Prednost Dockera je da mozes odjednom vise verzija aplikacija isprobavat - lupis dev branch na drugi port i to je to. Nema potrebe da dodatnom "test VM" < dodatni VM zdere duple resurse. Ili jos bolje > Revproxy + DNS Server i imas jednu verziju iza prod imena , a drugu iza dev imena.
|
Znam, koristimo već reverse proxy i Cloudflare, a dodatna VM je čisto iz razloga da nam OS update nešto ne skrši, a prije koji mjesec smo to imali pa je trebala reinstalacija od nule jer bi troubleshootanje trajalo tko zna koliko vremena.
|
|
|