View Single Post
Staro 05.05.2023., 21:46   #2453
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imam neku ideju da od kompa napravim servercic koji bi vrtio proxmox i windows vm za igre + jos neke kontejnere, nista pretesko.

Posto komp vise uopce ne koristim/palim osim za igranje, ideja je da virtualiziram windowse+steam library i iskoristim graficku. Ujedno bi dignuo gore i neke kontejnere koji se vrte po rpi-ju i nas-u.

Hardver je i5-6500 (4/4), 1060 6GB, 16GB RAM (ovo bi mogao lako nadograditi). Storage nije problem, imam vise opcija: nvme+ssd kombinacije ili sve na jedan veci nvme.

Igre bi streamao na tv preko Steam linka kako i sad radim.

Nemam pojma da li ovo moze raditi jednako dobro na proxmoxu kao sto radi sada. Komp nije neki stroj pa ne bih volio izgubiti 10+% performansi. Sto je s dodjeljenim jezgrama, je li cpu ogranicavajuci faktor? S druge strane, nemam iskustva s proxmoxom pa ajmo reci da prvo zelim cuti lose stvari i zasto ovo ne bi dobro funkcioniralo prije nego se nabrijem i krenem uciti nesto novo.

Alternativna ideja virtualiziranja kontejnera unutar trenutnog windows os-a mi ne zvuci kao oke opcija jer je plan da server bude upaljen 24/7.