View Single Post
Staro 04.05.2023., 22:23   #1411
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Ti u kupovinu tih stanova na Prečkom računaj da je kvadrat 2850, i onda ajde redom i nudi 2500-2600, i vidi. Ako te svi odbiju onda je cijena 2850 jer ti on ne mora prodati za manje. Ako neko prihvati, zbog gore navedenih xyz faktora, kupi.
Nema tu neke filozofije, ponuda/potražnja, kapitalizam.

Tako je, cijenu na kraju određuje prodavač, ali i kupac. Sam ju ne može odrediti niti jedan niti drugi, to je valjda očigledno.
Inače, izgleda da se divljanje cijena i prodaja po ne pitam cijeni usporava. Primijećuje se porast novinskih članaka a zapravo plaćenih oglasa razno raznih investitora i agencija gdje nas dobrohotno obaviještavaju da se požurimo sa kupnjom nekretnine jer eto, još malo pa nestalo. To je obično znak da se hrpica neprodanih stanova povećava. Ja bih možda malo pričekao ako baš sad kupujem. A pogotovo bih preporučio oprez od koga se kupuje jer je zbog ovog ludila postalo normalno da se kupuje nešto neizgrađeno i plaća unaprijed, kako je to utjecalo na kvalitetu gradnje ne treba puno spominjati. Čini mi se da je prosječna kvaliteta gradnje 80-ih naučna fantastika za mnogo današnjih betonjara koje niču kao gljive poslije kiše.
Exy je offline   Reply With Quote