Citiraj:
Autor webstartm
Svakako si po zakonu dužan uzdržavat roditelje, taman ti i brat tih par k eur stavite u to 
Sve se može osporavati, i kupoprodajni ugovor, jbg. Darovni lakše, al valjda si u dobro sa roditeljima i bratom. Ako nisi, onda ajde na kupoprodajni i adio. Pripazi da se potpišu i supružnice, tj da budu navedene da se odriču svih mogućih budućih tražbina blabla.
|
Čim više se dogovaramo oko tih nekretnina sve smo manje dobri, pogotovo jer su tu i žene u igri, pa možda se bolje osigurati u startu
Pošto vidim da se kužiš u to, da pitam još,
npr ako izaberem tu manje sigurnu opciju oko darivanja dok smo još koliko toliko dobri,,
i dobijem na čisto stan 1/1 i prodam ga za par godina, onda mi je to sigurna lova i tu me ne može više niko od familije ganjati za novac od stana kao što bi teoretski mogao za vlasništvo u stanu da sam ga zadržao
Tu ima zapravo još jedna komplikacija, u startu sam ja malo pojednostavio priču, kuća je zapravo trećinski i na majku pa bi taj dio brat i ja po njoj jednom naslijedili kad dođe vrijeme, e onda će biti problem kako ćemo taj dio raspoedijeliti, tj kako osigurati da me brat isplati jednog dana za taj dio ako on ostane živiti u kući, ili što ako oni odluče prodati kuću, onda ja ne dobivam polovinu trećine jednom po nasljedtstvu, pa sam izvisio za taj dio?