View Single Post
Staro 04.05.2023., 20:35   #1406
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
@pci Banka radi procjenu na temelju postignutih kupoprodajnih cijena okolnih sličnih nekretnina, prema podacima iz porezne uprave, koja dobiva ugovore od javnih biljeznika, a ovlašteni procjenitelji imaju pristup toj bazi podataka. Radi se prosječna cijena po kv u tom kvartu, i onda cima gore/dole ovisno o kvadraturi, katu,uređenju,stanju zgrade,godištu itd itd itd
S tim da su procjenitelji svjesni da se kod starogradnje, tj sve sta se prodaje van sustava PDVa uglavnom pišu manje vrijednosti na ugovore koji se ovjeravaju u JB, možda 10-20-30% manje,pa uzimaju i to na um.
Tu sam već pisao, Erste banka NAMJEŠTA procjene na traženi iznos, tako da vam uvaljuju dva kredita. Pogotovo ako znaju da nemaš za ućešće.
U mom slučaju su uzeli tri poredbene nekretnine, sve su, ako gledamo samo cijenu kvadrata oko 1800€ bile, moja 1660€ ako se ne varam.
Srušili su procjenu sa trećim stanom u usporedbi, na manjoj kvadraturi.
Naime u usporedbi imaju 5 faktora, koji idu od 0 do 1, kvadratura, cijena, položaj, katnost i neznam još nešto. I faktori se ne zbrajaju da bi se dijelili sa 5. Ne. MNOŽE se. Znači, 1x1x1x1x0.5 i bok, srušili su ti procjenu.
Daju samo 90% procjene i yebi se.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 04.05.2023. u 20:45.
Pomo je offline   Reply With Quote