Citiraj:
Autor Mommistake
Žive roditelji s djecom i bez auta bez ikakvih problema, nemoj generalizirati i zvati ih debilima...
Ima svakakvih roditelja danas, no živimo u vremenu gdje sve mora biti dostupno sada, odmah, jučer... Malo smo se razmazili, uključujući i mene.
Ali cijeli svijet funkcionira na bazi javnog prijevoza, pa eto, nisu svi debili.
|
Mislim da me ne razumiješ, biti roditelj bez auta u današnje vrijeme je užasno glupo i od toga ne bježim.
Nažalost u skoro 6g što imam malog, praktički jednom godišnje u 3h ujutro moram na hitnu. Da ne kažem koliko pregleda i obaveza okolo gdje kao pješak ne bih mogao upola tako brzinski napraviti.
A nije da me nije susjeda budila u 3h ujutro zbog hitnoće jer nema auto.
Citiraj:
Autor Mommistake
Glupa je nama, jer smo takav narod i tako živimo. Da možemo, parkirali bi se u trgovinu, nema smisla ostavljati auto vani.
Ne pointam prstom i sam idem masu puta autom na mjesta gdje mogu u 3 min pješke, ali živi se bez auta, s javnim prijevozom i u većim gradovima pa ljudi jednostavno, žive... Ima načina, uvijek ima načina.
|
Ima načina, ali kao roditelj mislim da je neodogovno (ako imaš financije, naravno) da nemaš auto dok imaš malo dijete.
Citiraj:
Autor 1v@n
Ne vidim problem. Navikneš se i promijeniš navike.
|
Za privatne stvari se slažem, za poslovne ne.
Citiraj:
Autor sinisa1989
Ne znam pričamo li o istom, ali zar nije da nakon 2h možeš pričekati 15 minuta, pa opet platiti sms-om?
|
Dosta vremena to nije radilo, ne znam da li radi sada opet. Jedan bypass je bio da smo instaliravali neku paydoo aplikaciju ako se ne varam pa si onda mogao. Meni se desilo da nije niti 20 minuta dopuštao, pa sam zvao sestru koja radi u gradu da ode doplatiti još 2h.
Citiraj:
Autor udarnik60
Koliko ljudi ima djecu, a nema auto...
I sasvim normalno žive i rade i to, pazi sad, u Zagrebu.
Najveći debilizam je gledati sve isključivo kroz neku svoju prizmu i sve druge nazivati debilima...
|
Gledam kroz prizmu toga da kada se desi sranje usred noći, a onda moraš zvati ljude okolo da te voze dok ti je nešto sa dijetetom - čisti debilizam, i ako imaš financije za imati auto, onda si debil ako nemaš dok imaš dijete. Nazovi me glupanom radi toga, ovo je jedan od stavova koje neću nikada promijeniti.
Ne kažem da nije moguće, ali zapitaj te ljude koliko puta su se vozikali negdje, ili ako su morali klinca voditi na preglede itd. bogu iza nogu kako je to prošlo.
Sjećam se jednom morao sam svako popodne psa voditi na terapiju, pokupiti dijete iz vrtića, i žonglirati kako raditi (privatnik sam pa to još i mogu najlakše). Bez auta jedno ogromno ne.
EDIT: Koji je vrag sa ovim forumom da radi duple praznine između rečenica?