Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.05.2023., 19:54   #67083
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Možeš platiti max 2h mobitelom, a onda ti više ne da. Tako da ako imaš neki ručak ili sastanak u gradu ili obaveze koje su duže od 2h, trebaš ići i preparkirati u drugu zonu. Ili platiti RUČNO gdje možeš koliko god hoćeš sati (što i učiniš ako si već došao nazad do auta). Najveći debilizam.
Ne vidim problem. Navikneš se i promijeniš navike.

Ako znaš da trebaš parkirati više od 2h, parkiraš u garaži ili na lokaciji koja dozvoljava takvo parkiranje.

Kad sam počeo raditi u Londonu, pizdio sam na te stvari. Pošalje me da odradim posao u centar, a tamo parkinga kojeg možeš platiti na kapaljku. Garažu našao 4 bloka dalje, a onda ili pješke ili na bus.

Parking je dostupan stanarima, koji imaju svoje posebne dozvole, a kontrole su gotovo stalne.

Na početku je bilo, stat ću, nemam više od 45 minuta posla. Vratim se i evo čestitke. 130 funti, tj 65 ako platim unutar 7 dana.

Van centra u stambenim kvartovima gdje se najviše krećem je ili free for all ili zabrana parkiranja svima osim stanarima u određenom periodu. Obično je za stanare od 9 do 6 pa nakon tog free for all ili čak kompletno osim nedjelje.
Onda mjesta s 15 minuta free, 2 sata free, pa s 2h max ili 4h max (cijelo vrijeme ili ovisno o satima unutar dana). U početku je radilo balkansko...da ziher, pa tko će mi mjeriti jesam li točno 2 sata za to free mjesto. Došla kasnije slika od kamere s vremenom kad sam došao i kad sam otišao

Ista priča je s parkingom šoping centara, 2 ili 3h max, bilježe kamerama registracije na ulazu i izlazu.

Pobrao sam kaznu jer sam morao odraditi posao u kvartu koji nema ništa osim parkinga za stanare. Stao na sva 4 da se javim čovjeku. Dok mi je ispisao dozvolu i dok sam se vratio do auta, već je čestitka bila gore

Platio sam i brdo puta kaznu jer sam slučajno ušao u ulicu u kojoj je škola. Na ulazu tabla tako postavljena da je ne vidiš ako ne znaš kamo gledati. Nema prolaska ni parkiranja od 8 do 9 i od 3 do 4. Pogodi...sad gledam na sve strane da me opet ne oderu

Cesta s duplom crvenom linijom...stao na 7 sekundi da mi kolega pješak da adresu lokacije na kojoj se nađemo. Za tih 7 sekundi me snimila kamera i bam, kazna. Nikakva žalba da nisam parkirao, gasio auto ili izlazio iz auta nije pomogla.
Jesi stao? Jesi. Jel smiješ? Ne. Eto.

Parkirao doma na vlastitom dodjeljenom mjestu u garaži. Dobio sam novi auto i zaboravio staviti dozvolu na šajbu. Bam, kazna. Šaljem žalbu, pošaljem sken dozvole i svega. Veli, jesi je imao u trenutku provjere? Nisi? Fala đenja
Kako riješiti probleme u prometu? Kaznama, nema druge.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.05.2023. u 20:03.
1v@n je offline   Reply With Quote