View Single Post
Staro 03.05.2023., 18:07   #1276
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
zigbee modul i z2mqtt nije komplicirano
To sto ti trazis sam ja istrazivao za sebe, isto imam podno grijanje, ali sam na kraju odustao jer mi pase da je temp svuda u kuci ista, razlika je max 1 stupanj posto je vecina open space + podno grijanje je sporo pa je upitno koliko bi takav sustav dobro radio.

No ono kaj sam ja gledao je samo WiFi ili zigbee ventili za otvaranje/zatvaranje krugova podnog grijanja kojima bi upravljao preko hode-red ili HA automatizacije. Temp senzore vec imam u svakom dijelu pa bi se to lagano slozilo. U tvom slucaju, ako ne zelis zigbee onda WiFi ventili + temp senzori u svakoj prostoriji koju zelis nadgledati, tu mozes ici sa BLE ili zigbee, wifi baterijski senzori prebrzo trose baterije i nema ih bas na trzistu
Mislim da si krivo shvatio sto sam napisao pod komplicirano. Imam Z2Mqtt senzore i lagano ih je dodati. Ali Danfoss automatika ne prima komande preko Z2Mqtt, nego se samo mogu citati vrijednosti. Barem je tako neki lik napisao na HA forumu.

Pod Wifi i Zigbee ventile mislis na one TRV koji se stavljaju na radijatore? Mislim da takvi nemaju smisla u ormaricu podnog jer svaki ima svoj temperaturni senzor po kojem štima temperaturu. Ok, moglo bi se overridati preko HA, ali je i financijski neisplativo u odnosu na klasicni elektroventil kod podnog (cca 60€ vs 15€ razlika).

Na kraju ti nemas nikakvu automatiku nego su ručno naštimani krugovi grijanja?
daki je offline   Reply With Quote