View Single Post
Staro 03.05.2023., 10:10   #1274
RainZG
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Ima li tko kakvog iskustva s kontrolerima podnog grijanja i spajanjem na home assistant? Znaci generalna ideja je da preko home assistanta mogu vidjeti temperaturu u svakoj zoni grijanja, kao i podesavati vremenski raspored ili ciljnu temperaturu. Naizgled jednostavan zahtjev.

Pa sam nasao Danfoss Icon sustav s bezicnim termostatima koji se sam po sebi cini ok. Ali integracija s homeassistantom postane komplicirana. Em treba zigbee modul, pa HA treba Zigbee2Mqtt i prijemnik. Pa ni to ne radi full nego samo u jednom smjeru itd. Kad uzmem u obzir koliko sve to kosta (npr. 130€ po termostatu), a na kraju mozda ne bih dobio ono sto zelim, poceo sam gledati alternative.

Ideja je mozda nabaviti kontroler koji se moze dodati u HA, pa staviti Xiaomi BLE temperaturne senzore umjesto termostata u svakoj zoni. Ili bi razmotrio i neko gotovo rjesenje ako se moze integrirati u HA bez problema.

zigbee modul i z2mqtt nije komplicirano
To sto ti trazis sam ja istrazivao za sebe, isto imam podno grijanje, ali sam na kraju odustao jer mi pase da je temp svuda u kuci ista, razlika je max 1 stupanj posto je vecina open space + podno grijanje je sporo pa je upitno koliko bi takav sustav dobro radio.

No ono kaj sam ja gledao je samo WiFi ili zigbee ventili za otvaranje/zatvaranje krugova podnog grijanja kojima bi upravljao preko hode-red ili HA automatizacije. Temp senzore vec imam u svakom dijelu pa bi se to lagano slozilo. U tvom slucaju, ako ne zelis zigbee onda WiFi ventili + temp senzori u svakoj prostoriji koju zelis nadgledati, tu mozes ici sa BLE ili zigbee, wifi baterijski senzori prebrzo trose baterije i nema ih bas na trzistu
RainZG je offline   Reply With Quote