Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.05.2023., 09:38   #67071
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ne razumijem ljude iz ZAGREBA koji u ZAGREB idu na posao autom. Ljudi žive unutar tramvajske/bus zone ili čak mogu i pehaka ali ne idu autom. Issue je kad si van grada i prijevoznik vam je koma kao kod mene u SMB gdje imamo dva prijevoznika za jednu liniju pa trebaš dva pokaza i to sve na hvalu i slavu nađe mile gradonačelnice.

Išao sam SMB-ZG - busom. Koma. Sat i nekaj do posla. Bus, tram i pehaka.

Opcija SMB-Podsused-ZG tj. auto-vlak-pehaka je ok ali opet vlak kasni vlak ne dođe netko se ubije pa nema vlaka kasni sat dva tri...

Cijena busa je nešto manja od cijene goriva koju ja solo potrošim da se svaki dan vozim 50km. To je tako bilo prije cca četiri godine, a sada je razlika još više na ruku "solo u autu".

Preko deset godina sam išao pehaka na posao. Svaki dan 1h hodanja. Pola mojih kolega se guzila po tuškancu ili tražila neke opcije za parking.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Još ako uz to dodaju, kao u Londonu, da se ulaz u centar grada extra plaća, da vidiš kako će rulja ostaviti aute.
Onda nek mi smanje davanja i trošarine jer te ceste isto tako plaćam da bi ih hipsteri i ništ koristi mogli koristiti za svoje bicikliće.

Da, trebaju veliki parkinzi i da treba srediti prometnu infrastrukturu. Trebaju podvožnjaci, nadvožnjaci, kružni tokovi, trebaju ogromni parknzi...da terba ali zna se da to nije cilj. Cilj je izbaciti promet iz grada i sve podrediti biciklima i pješacima.
Hamm je offline   Reply With Quote