Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.04.2023., 22:29   #67021
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Sad me zanima kako je ful motati po gradu (polukružna okretanja u više poteza, a i ulice pod 90) s ovim yoke od volana

a i kakav je osjećaj kad ne možeš staviti ruku na volan ko pravi alfa mužjak
Kako mislis "ne mozes staviti ruku"? Yoke je idealan za to, možes oba dlana položiti na gornji dio bez da skliznu ;-) .

BTW staviti zapešće na vrh volana je odlična metoda za početno ergonomsko podešavanje. Većina ljudi krivo sjedi i drži volan, ali to je druga (vrlo bitna) tema.

Skretanja s Yokeom nisu problematična, čak ni pod 90 jer se dlan tutne u volan i onda okreće "iznutra" kako god hoćeš.

Problem je uz oštro skretanje dati žmigavac. Može se istrenirati, ali ja nisam uspio u tih 1-2h.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Zakon je autić. Nego ne znam kako bi se navikao na taj volan

Kakav je po pitanju završne obrade, jesu li se malo popravili sada?
Znam da ovi za kanadsko tržište i dalje znaju fušarit.

Kak je s baterijom kod nje u real life korištenju kad se tak zaigraš?
Volan je dočekan s dosta predrasuda, ali treba prvo probati pa onda suditi.
Zbog niskog/odrezanog gornjeg dijela, pregled instrumentnog displaya i ceste je savršen. Fantastičan je kod preciznog pozicioniranja auta u traci / na autocesti.

Tko (se) uglavnom mota po gradu, bolje uzeti okrugli.

Završna obrada - kao kod svega iz Freemonta dosta varira.

Ovaj model S jer bio izvana i iznutra solidno napravljen.
Svi paneli, armatura, opipni dijelovi čvrsto montirani, bez cvrčaka i zazora.

Kvaliteta materijala pod prstima isto OK. What you see is what you get - nema imitacija materijala. Ako izgleda kao karbon - karbon; ako izgleda kao drvo - drvo; ako izgleda kao plastika - plastika.
Fit & Finish - šije sve što sam u zadnje vidio iz VAGa (ex. Porsche).

Disclamer: da kupim S ili X, poveo bi sa sobom limara i preuzeo auto tek kad je potvrđeno složen kako treba.

Baterije smo u 1h potrošili oko 20%, može se dosta ganjati bez da odmah traži šteker.

P.S. u zadnjem zimskom norveškom testu, auto s najvećim praktičnim dometom je ispao baš Model S (uz iX, EQS, i4 itd..)

P.P.S.
Plaid je iznenađujuće tih na visokim brzinama.
Tiši i udobniji nego upravo predstavljena E klasa, koju sam odvozio prije mjesec dana do Berlina i nazad.

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Jeri bolja ta tesla ili nevera? Ima li carbon footprint caluclator kada spržiš bateriju za par sati? To je feautre za ekološki osviještene.

Ima li dizel verzija? Ovak nekaj https://www.jutarnji.hr/autoklub/vid...motor-15327040
Nevera je još brža, ali pričamo o maloserijskom manufakturnom autu za multimilijunaše.

Ovo si dosta veliki broj ljudi može priuštiti i svakodnevno koristiti kao daily driver s dvije sjedalice.

Ekologija... ha spalili smo sigurno manje nego bi s Veyronom

Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
200-250km/h u 2s, nema sanse, kazu interneti 3,5s....
+
Citiraj:
Autor Xiaomi Pregled postova
100-200 = 3.89
200-250 = 3.28

Prava snaga plaida je 1101 ks. Na papiru 1020.
.../SNIP/...
Tak nebitno na kraju.
Osjećaj vožnje je kao kretanje u Warp bez inercijskih prigušnica.

U autu koji je dostupan srednoj višoj klasi u zapadnim zemljama, praktičan za svakodnevno korištene i ima troškove vožnje kao 2.0 TDI Škodilak.

Kolega vozi E53, ja MY LR (oba pristojno motorizirana auta).
Plaid je potpuno drugi svijet.

Za vinil (tzv. umjetnu kožu) - izuzetno robustan ako se ne napadne kemikalijama, npr. dnevnim čiščenjem sredstvima za dezinfiziranje.