Citiraj:
Autor Ico_Zg
U pravilu da, ali kao što sam već rekao, na kraju je najbitniji tracking broj koji dobiješ od sellera, ako bude Cainiao Sunyou (SY123456789) onda očekuju harač.
Ako pošalju preko Cainiao Standarda ili Aliex Standarda/ Savera (tracking tipa UAxxxxxxxxxHU ili 158241906121994408510000) onda harača nema.
Daj link od toga itema pa ćemo vidjeti...
|
,
Evo ti link, uzeo sam malo bolji multimetar i još hrpu elektronike, LCD mjerni moduli i sl.. pa su mi stavili u kombiniranu pošiljku.. uredno je sve stiglo u Ponedjeljak, naručio 13.04., dostavio Oversis preko Mađarske naravno.
Ne znam zašto tvrdiš da očekuješ carinjenje kad se već prilikom naruđžbe kod njih obavezo obračunava PDV u skladu sa tvojim postavkama koris.računa tj. prema državi kojoj se šalje.
To mi se događalo prije par godina, ali onda sam naručivao preko Bangoodda i to za teže stvari.. strojarske alate i sl, pa je zapelo na carini. tj. morao sam proći full carinski postupak, ali onda su i propisi bili drugačiji za uvoz robe iz Kine. Čak i tom slučaju mi je dosta toga prošlo bez carinjenja, mislim da zbog velike količine robe koju primaju na carini, to rade onako samo za nešto što im se čini vrijedno i gabaritno je veće tj. teže.
Ovo što kažeš za odabir metode slanja.. uzmem ono što je najpovoljnije, uglavnom Standard ili Cainao. Nikada mi za nijednu stvar nije ponuđeno više od dvije tri opcije slanja, to valjda ovisi o selleru. Za neke stvari je opcija slanja koju nude skoro pola ili više vrijednosti robe, napominjem kako uglavnom kupujem elektroniku, sitni pribor, komponente itd. S obzirom da je ponuda stvarno velika uvijek se može naći ista ili vrlo slična roba sa povoljnom opcijom.