Nisam stučnjak kao Ninja, ali kad pročitam što si napisao, kao da moja koljena opisuješ.
A imao sam sve slomljeno, patela mi redovno iskakala s mjesta kod rotacije koljena prema unutra.
Oba križna, menisk i hrskavice, sve reparirano.
Tak da, smatram da "nikad" je prestrogo i da možeš to riješiti uz dobru terapiju i kontrolu pokreta + izolaciju, ali moguće je isto tako da nekakav operativni zahtjev ti bude potreban da bi bio funkcionalan.
Da se razumijemo, živio sam s puknutim križnim skoro dvije godine, tu i tamo mi kod spuštanja s planine propala noga i skljokao sam se na glavu, ali nikako se odlučiti otići vidjeti što je, jer "nije tak strašna bol...".
I nakon operacija, stvarno sam terapije radio max koliko sam mogao, bez izostanaka, ali bol je i dalje tu.
Neću se više petljati, long story short, traži više mišljenja, napravi si što se od tebe traži, kvaliteta života će ti se popraviti dosta. Ja sam već podsvjesno znao da će me zaboliti neki pokret, nakon operacije i nakon rehabilitacije čudno mi je bilo da kod squata ne bole koljena (tj. nisu boljena, sad bole).
@ninja
Sleavovi za koljena kod leg day-a, što kažeš? Čisto da probam eliminarti bol bar malo.