Citiraj:
Autor hrabar.dabar
Bok svima.
Htio bih krenuti s nečim vezano za snagu. Nije mi praktično ići u teretanu zbog organizacije dana. Imam nešto malo prostora u garaži pa sam mislio eventualno uzeti neku spravu za početak. Ništa preskupo, može i polovno.
Razmišljanje mi je krenulo u smjeru bench klupe + šipke + utega + 2 kratke šipke da utezi mogu i tamo i vamo.
Je li to ok smjer, biste li išli u nešto drugo i imate li preporuku gdje to uzimati? Vidio sam da su si neki uzimali višenamjenske sprave. To mi je sve ok, ali mi 1600€ nije ok.
Hvala.
|
Ako je snaga u pitanju, nećeš puno pomoći s tim all in one spravama.
Za snagu, najbolje power (squat) rack i bench klupa, bučice i olimpijska šipka + utezi.
I možeš raditi baš sve.
Osnovne stvari kao što su squat, DL, military press, možeš benchat itd.
S tim gore možeš raditi i triceps i biceps, možeš raditi zgibive itd.
Mislim da si za jedno 500-600EUR možeš složiti neki početnički home gym za snagu.
Ali ako nisi s gym-om na "ti", DL, squat i ostale vježbe sličog kalibra su dosta kompleksne, high risk/high reward su, ali treba biti pažljivi, znati što se radi.
Citiraj:
Autor Guls
e sad jedno pitanje za znalce: rasturio sam menisk lijevog koljena, obje patele su mi oštećene. Veli dr da čučanj mogu zaboraviti do kraja života. Jel to zbilja tako pa se moram posvetiti nekim drugim vježbama ili dr priča bedastoće? Nisam još išao tražiti drugo mišljenje no morat ću.
|
Guls, idi po drugo mišljenje.
Kao netko tko je operiral oba koljena (desno dva puta, lijevo jednom), bez hrskavica i meniska, s oba prednja križna puknuta, nisam dobio nikad savjet da ne mogu ništa takvo raditi (a bio sam kod jednog od najboljih ortopeda u RH i šire), ali eto, sad, zadnjih 5-6 tjedana, radim trening po 2h 4-5 puta tjedno, subota većinom noge, mogu ti reći, bol je neizdrživa, koljena znaju nateknuti itd. Jel to razultat neaktivnosti par godina, težine, ne znam, ali definitinvno koljena trpe.
Ja bi rekao, pitati na forumu za mišljenje i smatrati da doktor priča bedastoće, je veći problem od tvog koljena.
Mislim da "nikad" je malo preoštro, ali sigurno postoji razlog za to.