Citiraj:
Autor nino
A od koga si dobio taj "info"
|
Frend je kupovao istu ploću, proc i memoriju i nije mogao dobiti bios nego je morao ovako..
Meni je jučer upalio iz prve i digao i onda sam memoriju otvorio na EXPO i radi bez greške ali sam zato sa procom imao abnormalne probleme i "imao" je možda jer me još jebucka..
Znači u win 11 je radilo sve bez greške u desktopu ali čim sam igru pokrenuo ( konkretno COD MW2 ) radila je par min i onda se komp smrzo komplet ( onak da ga iz struje moraš izvući ) i onda nakon xy stvari i xy videa sam mu onemogućio sve opcije onog tvorničkog OC-a
Na origigi BIOS-u iz 10/22 i na novom 4/23 nisam pipnuo ni jednu opciju i rušilo se na 4800 memoriji i na 6000 ( tam je nešto duže trajalo ), onda sam mu disable-ao tav tvornički OC ( odnosno prebacio na amd power save ) i stavio sam mu CPU boos override enable(negative) i ta opcija mi je nudila samo auto nažalost jer bi ga stavio na -200..
Naime proc po default-u je stalno preko 5450, ničim izazvan i vjerojatno u određenom trenu ode i na više i tu ga sruši ( temp je bila normalna za te procove oko 70 i nešto ) - eto ovak namješteno radi sad već par sati i ne ruši temp je oko 70 u igri i to na gpu ( 4070ti) i na cpu..
Ne kužim koji su k toliko dizali te procesore umjesto da su napravili ovo kak je s memorijom riješeno ( 4800 pa si ti sam stavi i otvori na 6000 ako želiš ), uglavnom muka mi je bilo dok to nisam složio, popi** sam s tim pimplanjem