View Single Post
Staro 14.04.2023., 20:40   #2360
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
A uza sve to računalo je uredno palilo i radilo bez ikakvih problema. Nego je krenulo sranje kada sam ubacio unutra neku grafičku pa ovo pa ono. Klasični "shaving the yak" scenario.
Postavlja se pitanje jel to uopce ispravna MBO ovakvih sranja da imam odavno bi zavrsila u zidu

Sto se Grub2 vs Refind diskusije tice - osobno se uvijek drzim standarda. Nekad davno Lilo, danas Grub2/Grub2-EFI. U 20 godina nisam imao problema koje nisam sam prouzrokovao I nema te situacije di se nemozes izvuci iz najzescih govana Ono kaj
me kod Refinda smeta je da dinamicki trazi Kernel na root FS-u. Osobno ne volim previse automatizacije / kad se OS pravi pametan. Grub > napise config - i ne mijenja se osim ako ga ja sam ne promijenim. Predvidljivi sustav i manje sklon "slucajnim pogreskama". Al svakom svoje, dok god radi (desktop) Kad se pocnu ta sranja gurat na serverima onda idem u Rage modus (ne pitaj me sto mislim o systemd)