View Single Post
Staro 14.04.2023., 19:32   #2359
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Pa refind može skroz zamijeniti grub. Počeo sam ga koristiti jer mi se učinio znatno jednostavniji za setup i održavanje. I do sada stvarno nikakavih problema. A da nije u pitanju trash MSI firmware, vjerojatno ne bi bio problem niti sada.

Ja jesam imao određenih problema s grubom (što tehničkih što zbog nedostatka znanja) baš zbog tog particijskog kaosa kojeg sam si napravio. Ali to je takav nedobar usecase.

Budem si to složio u nedjelju, prebaciti ću te particije. S obzirom da u fstab imam particije definirane preko labela, moram i o tome voditi računa. U biti, umjesto move bih htio jedan copy napraviti tako da mi ostane trentuni system kako je, za ne zatrebalo.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ako imas jedan primarni OS a volis kemijat sa razlicitim distrama - imaj zasebni home za primarni OS.
To jedonstavno ima najviše smisla. Uglavnom se držim manjara ali volim malo šarati okolo

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
P.S.- puknes BIOS na USB stick, uguras ga u USB 2 port na MBO > reboot > upgrade biosa imas negdje kao opciju. Mislim da neke MBO imaju cak opciju da direktno s neta skinu same novu verziju.
Ma sve je to OK i meni poznato, nego se firmware na predmetnoj ploči toliko uzjebao da nisam uopće mogao ući u bios niti koristi shortcut da pokrenem njihov flash program. Apsolutna katastrofa. Na kraju sam napravio bootabilni USB za EFI aplikaciju koju je složio taj lik, izvadio nvme vanka, ubacio stick i upalio računalo. Nakon paljenja računala, bootan je stick i kreće instalacija. Sve bez inputa jer nisam mogao baš ništa napraviti.

A uza sve to računalo je uredno palilo i radilo bez ikakvih problema. Nego je krenulo sranje kada sam ubacio unutra neku grafičku pa ovo pa ono. Klasični "shaving the yak" scenario.
mkey je offline   Reply With Quote