View Single Post
Staro 14.04.2023., 18:40   #2132
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Uzeo zeni Pixel 6a. To je maltene isti mob kao Pixel 7 osim par razlika koje bas upadaju u oko - haptic feedback je los, zveckav, pa se tipkanje poruke u tihoj sobi naocigled cuje. Ekran je slabijeg osvjetljenja na jakom suncu (makar tu mi je i Pixel 7 samo okeish). Fotke male dice u osrednjim uvjetima osvjetljenja nisu bas iste kao na Pixel 7 - vise suma, tu i tamo ima i blura, kao da i fokus malo zabrije. Nisam jos previse usporedjivao u raznim drugim uvjetima. Bolje su nego na Huawei P20. Fingerprint je jednako los iako sam iskesirao primijum za "dizajnd for gugl" superduper spigen staklo. Pored tako loseg FP-a bas fali face unlock koji me na P7 spasava u mnogim okolnostima.

Iz nekog razloga mi na P6a ne radi VoWifi na bonbonu. S druge strane na P7 i mom bonbonu imam i VoWifi i VoLTE. Mozda je do simice (stara je), nisam istrazivao.

Ukratko, mob je odlican za tih 320ak eura koliko me izasao na amazonu. Da je moj, volio bih da ima bolji vibromotor.

EDIT - USPOREDBA KAMERA:

P6a kamera je nazalost osjetno inferiornija naspram P7. Ne znam na koju foru je bio tako razvikan na emkejejčbidi blind testu. Testirano na April patchu i sa novim Gcam 8.8.224 koji je koliko citam donio neke osjetne promjene na P7 (a vjerojatno i drugim Pixelima). Vrlo suncan dan, idealni uvjeti za fotkanje.

Prednja kamera na P6a osjetno voli muljati fine teksture tkanine, kosu i sl. Kao da nije fokusirano ili ne moze izostriti te detalje. Slicno je i sa straznjom kamerom. Vjerojatno manjak piksela... P7 teksture ulovi nadrealno dobro. Fotke na P6a mi djeluju i malo manje HDR-aste - HDR efekt nisam uzimao u obzir.

Ono sto me malo razocaralo na P6a su slike djece u pokretu. P7 ce napraviti 10 fotki ok, a na jednoj ce npr ruka biti zblurana. P6a ce napraviti 3 fotke ok, a na jednoj ce biti mutno lice. Kamera ne radi automatski face unblur (to je valjda jos rezervirano za P7, I guess). Testirao sam tako da sam s dva moba u isto vrijeme fotkao dijete, u stanu, osvjetljenje ajmo reci 7/10 (nije bilo tako lose osvjetljenje).

Nadam se da ce fotke na dnevnom svjetlu manje failati. Imho, P7 (a vjerojatno i 7Pro) su bog za vlasnike male djece.

Zena je i dalje zadovoljnija fotkama naspram Huawei P20 pa P6a izgleda ostaje u kuci.

BATERIJA:
P6a u zeninim uvjetima traje komotno 2 dana (oko 5-6h sot).
Moj P7, otkako sam ga natovario sa sekundarnim poslovnim profilom koji radi u pozadini (multiple users je bas dobra opcija za ove primjene), ajmo reci traje u prosjeku dan i pol. Vikendima i dalje 2 dana easy. I dalje je to ukupno 6-7h sot-a ako vise vremena provodim na wifiju nego na 4g.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 16.04.2023. u 11:10.
xlr je offline   Reply With Quote