View Single Post
Staro 13.04.2023., 10:38   #3441
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Trebam preporuku lemilice.

Do sad nisam lemio pa da imam popraviti klincima nešto po potrebi i ako se bacim u RC autiće da si i tu mogu odraditi nešto.
Znači lemiti ću rijetko.
Ne bi kupio neku najjeftiniju lemilicu pa da svake godine moram kupiti novu ili da se pitam da li je do nje ili mog neznanja.

Našao sam dosta preporuka za TS80P s Aliexpressa, ali odbija me to jer nije nikakav poznati brand pa je upitan životni vijek i tko će ga znati koliko će dugo iznacivati vrhove za nju, a htio bi to kupiti sada jednom i biti miran do kraja života.
Onda mi je zapeo za oko Weller WE 1010 Educational Kit kojemu je minus što nema aktivne vrhove, barem tako ljudi kažu. Da li je to neki problem osim što su mi u ovom slučaju vrhovi jeftiniji?

Imate neku preporuku? Bilo bi dobro i da što manje mjesta zauzima kada se ne koristi.
Kineskinje za par € su cisto OK, meni barem. Imam ovakvu kao sekundarnu preko 3 godine, i za tu lovu je odlicna, nije 60w nego bliže 50w. Raspal joj se kabel (kineski plastikaner) u ulazu u dršku, i to je jedini problem koji sam imal.

Imam na poslu we1010 i mogu reci da ne vrijedi tu lovu, trebal bi recenziju napisati da elaboriram što i kako, a neda mi se.... Ukratko ersa pico za istu lovu je koplje iznad.
Niti jedna niti druga ti ne trebaju za to kaj planiraš raditi. Uloži radije u kvalitetni metalni stalak + set vrhova i bolji potrošni materijal (flux, brass sponge, desoldering wick i/ili pump) za lemljenje.... a najbitnijih 80% je skill.

Ove godine sam više iz znatiželje nego iz potrebe (terenski popravci) kupil pinecil v2, i ugodno se iznenadil kolko je ta igracka sposobna. Vrh je zeru lošiji od ersa-e, ali po snazi su tu negdje kad je pinecil na powerbanku od 60w. Imam feeling da nece izdrzati 2god. garancije, ali bumo vidli, možda iznenadi ^^
Overclock je offline   Reply With Quote