Citiraj:
Autor hrabar.dabar
Da osvježimo temu, što je najsličnije danas Logitech Ultra X tipkovnici?
Tražim neku da je tiha, tanka i da ne košta kao suho zlato. Gledao sam Logitech MX Keys, ali mi je preskupa. Mehaničku ne želim. Osvjetljena - nije uvjet, čak i ne volim one šarene jer mi je kičasto.
Ima li tko vlastito iskustvo? Thanks.
|
dugo godina sam bio ogromni fan ultra x tipkovnice te kada sam skuzio da je end of life poceo sam promatrati ostale dostupne proizvode. posto sam imao dvije ultra x tipkovnice meni je testiranje ostalih tipkovnica bilo turisticki te sam ih probao bar 10 po sjecanju. nekako sam pretpostavljao da kada probam sve novo vratit cu se na svoju staru ultra x. medjutim od dvije rezerve koje sam imao, jedna rezerva se potrosila te sam
ostao na samo jednoj te me to triggeralo da cu stvarno biti u blizoj buducnosti u problemu. profesionalni sam ITevac te sam na tipkovnici redovno dnevno po 10+ sati. u nekom momentu mi je dosao prijatelj s necim sto ni dan danas ne znam sto je bilo, ali je bila neka mehanicka cherry mx brown. to mi se se toliko svidilo da sam odlucio probati te sam uzeo das keyboard all black tako da sam pretrazivao najbolje cherry mx brown tipkovnice. kada sam presao s ultra x postojao je jedan period prilagodbe ali slobodno mogu reci nakon perioda prilagodbe sam bio brzi na novoj tipkovnici nego na ultra X. nevjerovatno. das keyboard all black (ili kako se vec zove) sam zamijenio s
obicnom das keyboard iz razloga sto mi passwordi imaju ultra komplicirane znakove te ih nebi pogadjao iz prve i malo me usporavalo. nakon toga sam
kupio tri das keyboarda (na poslu, kod kuce i kod punice gdje boravim odredjen dio zivota) te mogu reci sa das keyboard je dostojan zamjenik ultra x. cjenovno znam da nije ista usporedba, ali za IT pro kome je IT kruh mislim da to nece biti problem.