View Single Post
Staro 10.04.2023., 16:02   #68
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Umjetna inteligencija (AI)

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Dakle, pristup netu općenito ili chatbotu zapravo ista stvar? Ljudi će prenositi štogod kako su to radili i do sada, jedino što bi to nekome jako bedastom moglo značiti više zato jer je došlo iz tog nekog autoritativnog izvora, kao što je to chatbot. A ljudi su pokazali sklonost da prenose stvarno svašta i da imaju jako čudnu percepciju autoriteta, tako da ja tu stvarno ne vidim ništa novog.

Ako ljudi prenose “istinu” iz raznih youtube kanala iz istočnog balkana kao “pravu istinu”, zamisli opcenarodno vjerovanje u svaku tvrdnju AI koja je vlasništvu velikana kao sto je Google,Apple, Meta itd. Igrom slucaja sam u takvoj branši da uzivo vidim vjerovanje obicnog covjeka u google, meta i slicno i prolivene prave suze kad dobiju reklamu da im je uredaj zarazen virusom. Nije nista novo naravno, ljudi su podlozni manipulacijama, ali bit ce jos gore. Ostat ce i dalje ljudi koji ce pitati zabranjena pitanja, i oni koji ce ignorirati sve sto se desava , maknuti se sto je dalje moguce od svega toga i sretno zivjeti i umrijeti u neznanju . Iskreno, polako idem prema tom putu, počeo sam cijeniti ignoranciju kao nikad dosad

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 10.04.2023. u 17:08.
spawn je offline   Reply With Quote