View Single Post
Staro 10.04.2023., 15:29   #64
mkey
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: tu
Postovi: 2,041
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Danas citam da je AI lazno optuzio nekog profesora za seksualno uznemiravanje u jednoj zemlji u kojoj on uopce nije bio te je kao izvor naveo nepostojeci clanak u NYT ili Washington Postu. Ako je to istina, eto problema vec na startu.Dezinformacije su opasnije od nikakvih informacija. AI nije za nas , ja bih odgodio razvoj AI 20 godina minimum, previse je ološa na svijetu koji ce znati zloupotrebljavati naprednu tehnologiju kao sto se to radi danas.
Ovo je dosta zanimljivo. čitao sam o tome kako je dotično stvorenje počelo izmišljati neke stvari. Sada, je li to umjetna mašta ili bug ili feature, tko će ga znati.

Ukoliko umjetno inteligentno stvorenje ima kapacitet čitati između redaka i ukoliko zbog toga zaključuje da je, u svijetu u kojem se laže abnormalno, lagati zapravo OK, čak i dobrodošlo, onda bih bio čak i malo iznenađen.

Meni za informaciju, kako misliš odgoditi razvoj nečega što je već razvijeno a s čime se je javnost tek nedavno stupila u kontakt? Razni vidovi umjetne inteligencije postoje odavno. Primjerice, google slične tehnologije koristi za masovno moderiranje ogromnih količina sadržaja već duži niz godina. Sve socijalne mreže koriste slične tehnologije da bi milijardama svojih korisnika davali svakakve sugestije, preporuke i upute, a ponekad čak i upravljali njihovim raspoloženjem i procesom donošenja odluka.

Tako da mi stvarno, eto, nije jasno kako bi se mogao staviti u rikverc razvoj tehnologije koja je opće rasprostranjena.
mkey je offline   Reply With Quote