Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.04.2023., 20:12   #66754
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Jucer perem auto, zavrsavam susenje, te primjetim neobicne tockice, koje poput bad pixela na monitoru, emitiraju sjaj na laku. Nemam jednu ogrebotinu na laku, farbam sve sto me dotakne 5x godisnje ako treba na svakome.

Prvo sam pomislio nekakva kontaminacija laka uz sve moguce gradnje po Centru, gdje najvise parkiram. Ali onda vidim, iste tockice i po gumi sajbe, ne samo to nego jedna identicna tockica na staklu sajbe, pa i na staklu vozaca.

Pricam o debelo ispod milimetarskim tockicama, koje vecina ljudi ne bi ni vidjela. Ima ih tek nekoliko na bocnoj strani prednje branika, te navedenim dijelovima, po par komada.

No tockice na laku, kad se radi o ostecenju, one su privremeno labilne na masnocu, dodir WD-a, one nestaju. Ne, neces ih bez korekture ili poliranja maknuti, ali fora je sto ove "kristalne" tockice, uopce ne respondiraju na ista, vodeno ili masno. Posebno sto je u gumi i na staklu, doslovno kao da je uslo u materiju iznutra. Nikako ne izgleda kao ono sto nazivaju zracnom hrdjom. Lak je na tim mjestima bez ikakve ogrebotine.

Pomislio sam radi gradilista, renovacija, da su mozda iskre letila od brusilica, aparature, ne znam. Ili nesto metalno sto se rasulo od kamiona, prevoza,

Kad stignem do lakirera, siguran sam da mora postojati solucija, ali najvise me fascinira da se tako utisnulo u gumu i staklo!

...
Visage je offline   Reply With Quote