Citiraj:
Autor calypso
Ovako na prvu mogu preporuciti P15v Gen3 AMD kakav sam sebi nabavio... Imas Ryzen 7 PRO unutra sa 8 jezgri (16 threadova), 2x DDR5 SODIMM slota (RAM nije zalemljen), 2x NVME slota za diskove, nVidia Quadro, 15.6" LCD (mozes 4K stavit, iako ne bih preporucio)... Sto se buke tice, ovisno o opterecenju procesora pocne puhat, al nije nista ubitacno...
Meni samo ide na zivce sto stalno puse, ali jedino nakon sto aktiviram diskretnu grafiku... Kada ga rebootam, onda nis ne pali dok ne predje nekih 60-70C... Sad se igram sa UXTU i slicnim alatima da vidim sta moze...
Konfiguracija je u mom signatureu pa skicni...
|
Bacio sam oko i na P16, al to je sve preko 2kg. Developeri su jako picky šta se tiče portabilnosti.. Imali smo Dell XPS 15" pred par godina, dosta njih, ali nismo bili zadovoljni kvalitetom a ni termalnim osobinama. Za sve je kriv MacBook jer smo ih dosta imali (sad nema nijednog), ali kako smo u MS ekosistemu to je bio nightmare za održavanje + panjevi su radili dualboot sa Windowsima koji su radili baš loše na macu i pocuclaju bateriju jako brzo. Iz dugogodišnjeg iskustva s laptoptima za developere, pravi workstation radi najbolje, ali jebiga, teži je i to je to. Volio bi vidit usporedbu H, P, HX i AMD 6000 na recimo compile code testovima te koliko traje baterija na kojem.
Zašto ne bi išao na 4k ekran? Ja sam baš gledao radi 600Nitsa, ovi obični imaju 300Nitsa a kad radiš negdje gdje je jako dnevno svjetlo ovo jako dobro dođe. Osobno mrzin kad Windows radi scaling svega, sve se poremeti kad switchas docking station na laptop display (recimo radis u uredu, dodes doma i zelis jos malo radit pa se scaling svega poremeti, ovo je bilo na win10 pred par godina).