Mali info za sve možebitne vlasnike Palit RTX 2080 Dual modela...nakon što sam primjetio da mi temperature idu na oko 100C za najtopliju točku, pred kojih pola godine ili nešto više (a što sam riješio undervoltom i underclockom, bilo mi dosta za ono sto sam povremeno igrao), danas napokon odlučio promjeniti termalne padove, uvjeren da su dali svoje (grafa stara oko 3.5 god.). Otvorim grafu, mucice se nakeljile rubno, klasika...ali padovi inače, "na oko i opip", sasvim pristojno izgledaju, elastični, nisu ispucali, ne mrve se. Kako je dio padova kod rastavljana ostao na ploči, a dio na hladnjaku, išao sam provjeriti poziciju vraćajući natrag obje polovine, naravno da sam prvo sve poravnao. Uglavnom, uzmem mob, uključim lampu i ne vjerujem šta vidim. Na naponskoj regulaciji, i na još nekom chipu, ne znam šta je (nisam se sjetio poslikati, budala) vidim da padovi uopće ne prilježu na hladnjak po visini?! Dakle, netko (ili nešto) je očito tvornički stavio pretanke padove, i ajbog ,vozi...
Najvjerojatnije je problem sa temp. bio oduvijek tu, grafa se čula poprilično, znam da sam vrtio Ungine, a on pokaže GPU temp koji je bio o.k., i svo vrijeme sam mislio šrot hlađenje, nikad više Palit smetje, bla bla...
Sada u 4k Ungine najtoplija točka ne prelazi 80-ak stupnjeva (a meni je u wows-u šibalo preko 100, i to sam slučajno primjetio gledajući gpu-z iz nekog petog razloga, tako sam i postao svjestan da nešto ne štima, ali nisam htio izgubiti jamstvo otvarajući prije isteka roka).
Eto.
Ako tko ima ovaj model, lampu u ruke i provjerite.
Lp