Citiraj:
Autor tascam
Ne da mi se referirati na cijeli post.
Ako je Sony premium brand, onda je i Panasonic .
Što se tiče CRT-ova prvo moje iskustavo sa Sony CRT tv-ima seže u rane 90-e.Ne sjećam se koji je bio model , uglavnom 72-a cm dijagonala.
Tv je imao loš kontrast, geometrija je bila također užasno loša.Zamijenili mi tv u dućanu, ista stvar.Led dioda za stereo / stand by stoji na krivo  Nakon toga kupio Panasonic 72-ku.Čini mi se da je bio model AD...Uglavnom po meni puno kompletniji proizvod za dosta manju lovu.Prirodnija slika, bolji kontrast, geometrija gotovo savršena.
Pred zalaz ere CRT-ova kupih ja opet Sony-a, negdje 2004-e.Mislim da je bio model XL70.100 hz
Opet iritantno brujanje kada pališ tv-e.Opet loša geometrija.Slika titra, a tv 100 hz.TV bio skup kao sam vrag.Buraz za manje pare kupio Panasonica 100hz, 16:9. Još kaže meni kak je tvoj tv 100 hz kada slika titra kao na običnim tv-ima.
Premium brand je bio Loewe i Bang & Olufsen, ostalo je sve konzumna elektronika.
|
Pa panasonic isto smatram premium brandom.
Glede Loewe i Bang & Olufsen - naravno da je to razred za sebe, ali to je isto kao da kažeš da Mercedes nije premium brand jer postoji Rolls-Royce
Tu je razlika što je "pravi" mercedes samo S klasa, i ajde eventualno nategnuto E klasa, dok je sve od RR-a premium, slično i sa tvojim primjerom za elektroniku.
Zato sam i rekao da nisam imao iskustva sa entry ili mid levelom od Sonya, tu je možda priča drugačija od onog što sam ja doživio.
Ne znam da li ti jednostavno nisi imao sreće sa Sonyem, ili sam ja imao sreće, ili smo jednostavno kupovali različite serije uređaja - ali zato se to i zove
osobno iskustvo.
Na osnov tog osobnog iskustva ćeš/ću naravno temeljiti svoju buduću kupovinu.
Mene do sad ne da nisu iznevjerili nego čista suprotnost toga.
Dok god se to ne promjeni ću ih imati na visokom mjestu pri biranju idućeg proizvoda.
I ne pada mi na pamet pametovati nekom da ako kupi drugu marku da je pogriješio.
Ono što mogu je samo iznijeti svoje iskustvo na osnov kojeg netko može zaključiti da li mu moji use caseovi nešto znače u životu ili ne.
Generalizirati da su svi proizvodi od Sonya napuhani cijenom i da za tu cijenu ne dobijaš nikad ništa - je pogrešno, nekonstruktivno i ne pomaže nikom da dođe do boljeg zaključka za svoju kupovinu.