05.04.2023., 13:40
|
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2022
|
Citiraj:
Autor domy_os
Nedavno sam instalirao prvo jedan pa onda još par komada IdeaPad 5 Pro, na prvu izvrstan, na drugu tako tako, ali i dalje nema boljeg za te novce. Ekran odličan, kućište vrlo dobro i čvrsto, tipkovnica tako tako, touchpad loš, zvučnici znaju povremeno zakrčati, neka frekvencija im ne odgovara, numerička tipkovnica ima uže tipke.
BIOS upgrade i isključivanje modern standby su riješili neke mušice tipa da se nije htio probuditi iz standbya i u standbyu se pregrijavao. Tipkovnica je povremeno imala delay od 10-15 sekundi. GPU je rušio OS kod otvaranja videa i WiFi gubio vezu do nekog Windows Updatea, ne sjećam se više. Ostao je još problem s nešto višim DPC latencijama, valjda će i to fixati.
BTW, za BIOS update treba povećati EFI particiju, ja sam je stavio na 1 GB, inače update puca.
|
Ovo za touchpad je minus, imam stariji Ideapad s odličnim touchpadom, dok začudo na nekim novim skupim modelima, ne nužno Lenovo sam primjetio da šteka. Pa koliko je loš?
Inače, našao sam i model s Ryzen 9 i 32gb ram
https://www.opus.hr/hr/racunala-101/...-gb-16-107187/
Jedino sam negdje čuo da možda hlađenje nije dovoljno dobro za tako jak procesor, što misliš o tome?
Hvala na postu!
|
|
|