Ekipa, samo da javim. Odabir je pao—kupio sam Poco X5 Pro 5G. Malo sam u obzir uzeo dodatke da mobitel, pa je Poco ispao jedini izbor budući da bi me sam A54 došao preko 500€ jer sve dodatke za isti moram posebno kupovati.
I par riječi o uređaju; ne šteka, brz, meni odličan. Nisam gejmer, ne igram igrice i za moj use case savršen mobitel. Priznajem, jedino mi je žao što nema podršku za SD kartice, a što Bijelić & Co ne uvoze 8/256 model, ali eto, i sa svim aplikacijama instaliranim, slikama u cloudu, imam preko oko 100 GB slobodno što je i više nego dovoljno.
MIUI sam odmah na samom početku ukrotio do maksimuma i gotovo sve MIUI stock aplikacije zamijenio boljim 3rd party alternativama (čitaj: Googleovim aplikacijama koje dolaze na Pixel uređajima). Išao sam i korak dalje, pa sam deinstalirao MSA (aplikacija za oglase), MIUI Analytics i MIUI Daemon, Mi Wallet i sva ostala smeća koja nisu nužna za funkcioniranje uređaja. I eto, ja sam zadovoljan.
Doduše, prijevod na MIUI je katastrofa. Ali doslovno katastrofa, nema nimalo konzistencije, na jednoj strani
sistem, na drugoj
sustav. Format datuma također nije dobro napisan. Toliko me živciralo da sam mobitel prebacio na Engleski (UK), ali nema veze. Ionako svu tehniku koristim na engleskom, pa neka bude i mobitel.