View Single Post
Staro 01.04.2023., 13:11   #50
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Treba uzeti u obzir i to da se koriste teksture sve više rezolucije, 4k bla bla, i ovisno o korištenom formatu tu stvarno nema gornje granice. Instalacije igara od 100+ GB mislim da dovoljno govore o tome. Naravno, ima tu i druga strana priče, gdje se ponekad koriste kriminalni formati za spremanje audio/video sadržaja.

Iako, smatram i slažem se da je to prije svega pitanje optimizacije. Gledajući današnji development, mensečini, kako stvari idu u pravcu toga da pojam "optimizacija" postane prljava rijeć. S jedne strane razumijem argumente ljudi koji govore da RAM, kad ga već ima, treba i koristiti, ali to ne smije biti opravdanje za lijenost.

Opet, mensečini kako su ljudi previše navikli prebaciti odgovornost za to što rade na nekog drugog, a to uključuje i razumno upravljanje sa sistemskim rasursima. Garbage collector ne bi treba biti sinonim za otklanjivača osobne odgovornosti.

Mislim da je isto problem u tome što je u tim vodama prije bilo puno više entuzijasta i perfekcionista, dok je sada jako puno ljudi koji jednostavno odrađuju nekakav krnji posao i misle kako je jedino bitno koliko brzo se nešto napravi.
mkey je offline   Reply With Quote