Citiraj:
Autor domy_os
Meni T14 Gen 2 iskreno i nije neki upgrade u odnosu na T480.
Dobro: tvrđe kućište, dosta manje prima otiske i prašinu, TB4 jer spajam na 5k monitor, bolji zvuk, 400 nits low power display pa nema zezancije, bolji WWAN
Loše: teže se rastavlja bez da barem nešto oštetiš, loša tipkovnica i TrackPoint, visoke temp i buka venta na punjaču, loš WiFi, prima samo microSD, opet loš I/O layout
Kakvi su tvoji dojmovi?
|
Sličnog sam mišljenja tvrđeg kučišta i manje otisaka , prašine. T480 je dobar stroj, jednostavno voziš na pola gasa zbog nvme diska - 2 laneova manje. Limit read/write po 1700MB/s. Tj. ne iskorištava pun potencijal nvme diska.
Mislim, zvuk je nešto bolji i kvalitetniji od T480 na koju je uperen prema dolje.
Citiraj:
Autor mrva_zg
Ne znam kaj bi ti reko, imam i gen 1 i gen 2 i super su
Grijanje ne primjetim ili imam hrapavije ruke (ne ko ti peetchkica )
ovo za plastiku stoji, ali koliko puta ga rastavljas, stavis ram i disk ako mjenjas i vozis godinama.
A kako nije upgrade, još ako imaš dodatnu bateriju to više nije prijenosih nego kramp od radnog stroja.
T14S mi je recimo jeben, magnezij, laksi, tanji, jedini nedostatak je sto nema Lan na sebi.
|
T14s sam imao prilike vidjeti uživo kod kolege @calypso. Na prvu ruku, jednostaviji što se tiče rastavljanju poklopca za razliku od T14 ako stalno mjenjaš nvme M.2 disk. Brzo i bezbolno. Osjeti se ugodnije na ruci.
Ali, mene odbija zbog nedostupnog nadogradnje ram.
Citiraj:
Autor medo
T480 i raniji imaju dva RAM slota ako se dobro sjećam, a T490 i noviji T14 imaju jedan RAM slot.
T14 Gen2 ima zalemljen WiFi modul. Ne može se upgradeat ili zamijeniti ako krepa.
|
T14 Gen 1 isto ima zalemljen wifi modul. Prvi zalemljen modul je krenulo od X1 Carbona
Eto ostao mi je AX210 pa ću prebaciti na X1 Yoga Gen2.
Citiraj:
Autor bertone
Nemam pojma, od kada su prešli na snap zaobilazim ga u širokom luku.
|
Ajd probaj