Citiraj:
Autor Brown Acid
Pozdrav ekipa, trebao bih savjet..pokušao sam napraviti TrueNAS konfu, no postavljanje iste mi zadaje probleme, tako da imam u planu kupiti (polovni) NAS i za njega uzeti nove diskove.
Ono šta me interesira je to da li koji od Synology NAS uređaja nudi mogućnosti koje meni trebaju.. točnije jesu li dovoljno dobri "stariji" NAS uređaji za funkcije koje trebam.
Pohranio bih na njega glazbenu kolekciju koja je poveća, te htio bih da joj mogu pristupiti od bilo gdje, dakle izvan kućne mreže, preko interneta, editirati ju kao na fizičkom disku u svom računalu, te također da ima mogućnost backupa slika s mobilnih uređaja ukućana.. dakle max 3 korisnika. To su dve jednostavne funkcije koje mi trebaju, a vidjam često NAS uređaje starijeg godišta po tržnici za ne tako velike novce.. no nemam gdje isprobati išta od Synologyja da vidim je li to šta meni treba.
Plex i sl. aplikacije mi nisu potrebne.
Naravno bilo kakav prijedlog je dobrodošao.
Hvala!
|
Probaj UnRaid. Imas 15 ili 30 dana free za kemijanje sa full featureima. Odlicno da se uvjeris dal' je to to sto ti treba. A onda kupis licencu.
Konkretno moj case - tocno to sam napravio, skuzio da je stvar topcuga, platio licencu (mislim 50-60 bucksa jednokratno, lifetime). Sad mi vrti SVE - syncthings, pihole, plex, motioneye, torrente, vpn, unifi controller... Bulletproof. Doduse nije bas ultra-user-friendly, sitno linux skilla nije na odmet...