Citiraj:
Autor Mommistake
Ja sam uzeo Mini 3 PRO, stigao prije 3 sata, tek testiranje počne.
Prolaze ti vragovi kroz security bez brige? Baterija ne stvara problem?
|
Kako gdje. Na Stanstedu mi redovno ruksak ide sa strane pa me špotaju da sam ga trebao izvaditi s ostalom elektronikom. Drugdje me nigdje nisu ni pogledali. Baterije kao i sve druge, moraju u kabinu.
Znam provjereno da ih u Maroko ne smiješ ni unijeti. Nedavno sam pratio po instagramu jednu curu iz HR koja je nedavno išla u Maroko. Koliko sam shvatio, poštom je poslala dron u hotel, a baterije unijela sa sobom i raskopali su je kompletno tražeći dron.
Prije puta provjerim sve zakone i isprintam ih na engleskom i lokalnom jeziku i i označim bitne stavke markerom ako netko pita, ali dosad nitko nije.
Enivej, s dronom sam završio. U periodu od 12 sati su nam triput provalili u auto.
Prvi puta preko noći, auto parkiran između našeg hotela s jedne i Hiltona s druge strane. Slijepa ulica, na kraju je more. Uvijek praznim auto kad ga ostavljam na parkingu, ali smo ostavili kupaće gaće i ručnik unutra. Ujutro tog nema.
Odemo do rent kuće da prijavimo provalu i uzmemo drugi auto. Prođe praktički pola dana dok smo sve riješili, spremimo se za dalje i stanemo na parkingu shopping centra da dignemo keš i vidimo radno vrijeme praonice veša. Vratimo se do auta za 20 minuta i provaljeno i u novi auto, uzeli 2 ikeina USB kabela, jedina stvar koja je bila u autu. Ostavili nosač i 12V adapter. Ciljano sam se parkirao na osami, drito pored glavne ceste, misleći da nitko neće ništa ni pokušati jer je previše vidljivo mjesto.
Ništa nije bilo oštećeno ovaj put pa smo nastavili put sat i pol do unutrašnjosti, do Coba nalazišta. Platiš parking, sparkiraš se doslovno pred ulaz i opet nađeš auto otključan. Treći put bome ništa nismo ostavili u autu tako da…pali auto i vozi nazad.
Em imaju drugačije tablice za rent aute, em bojom kože iskačemo, ali auti koji nemaju centralno i kojima svaka vrata moraš posebno zaključati mi nisu jasni u 2023., pa ni ovdje. Auto je iz 2021. (Chevrolet Beat sedan iliti Spark limuzina).
Uglavnom, cirkus živi. Foto oprema i dron ostaju na sigurnom u hotelu, dalje samo mobitel i GoPro.
Nigdje mi još nije provaljeno u auto i nikad još nisam opljačkan, tako da sam sad na amber alert

Dovoljno te sjebe da postaneš paranoičan tako da to sad liječim tekilama.